Λευκό βαν σπέρνει τον τρόμο σε ηλικιωμένους στα νότια προάστια

❱❱ Εφιάλτης έχουν γίνει στους ηλικιωμένους οι σπείρες κακοποιών που εμφανίζονται με διάφορες ιδιότητες για να μπουν στα σπίτια τους και να τους ξαφρίσουν. Το τελευταίο διάστημα έχουν αναστατώσει τα νότια προάστια τρεις Ρομά, που κινούνται με ένα λευκό βαν, στο οποίο έχουν τοποθετήσει… ανορθόγραφες επιγραφές που δείχνουν ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ!

Με το πρόσχημα της επισκευής του ανελκυστήρα ή της διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος οι δράστες καταφέρνουν να αποκτούν πρόσβαση στο διαμέρισμα του ανυποψίαστου θύματος. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εγκλωβίσει ηλικιωμένους στο ασανσέρ και, καθώς ένας από αυτούς έχει… θηριώδη σωματική διάπλαση, τους έχουν αρπάξει με βία ή απειλές όσα χρήματα έχουν στις τσέπες τους. Οι περιοχές που προτιμούν οι κακοποιοί είναι κυρίως το Παλαιό Φάληρο και οι κοντινές γειτονιές, όπου έχουν κάνει και τα περισσότερα χτυπήματά τους.

Τρεις Ρομά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», αναζητώντας υποψήφια θύματα, οι τρεις Ρομά «τη στήνουν» ακόμα και έξω από τράπεζες τις ημέρες που καταβάλλονται οι συντάξεις και ακολουθούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους μέχρι την πολυκατοικία όπου διαμένουν, οπότε και βάζουν άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν ληστέψει ηλικιωμένους μέσα στα ασανσέρ που δήθεν επισκευάζουν, συχνά χρησιμοποιώντας και βία, αν το θύμα τολμήσει να αντισταθεί. Αλλες φορές έχουν εγκλωβίσει τα θύματά τους μέσα στα διαμερίσματά τους, όπου υποτίθεται ότι επισκευάζουν τον πίνακα διανομής ρεύματος. Σε αυτήν την περίπτωση κλείνουν το οπτικό πεδίο του ηλικιωμένου χρησιμοποιώντας το γιγαντόσωμο μέλος της συμμορίας τους, το οποίο στέκεται στην πόρτα της κουζίνας καλύπτοντας τον συνεργό του που ψάχνει για χρήματα και κοσμήματα!

Θεοδόσης Π. Πάνου

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ