Περίεργη ασθένεια μαθητών

❱❱ Λουκέτο σε σχολείο στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, καθώς αρρώστησαν 45 από τα 60 παιδιά του γυμνασίου και λυκείουΑπό την
Εύα Παπαδάτου

Η ξαφνική μαζική αδιαθεσία δεκάδων μαθητών γυμνασίου και λυκείου, καθώς και μεγάλου ποσοστού ηλικιωμένων στην κοινότητα Ακραίφνιο προκάλεσε την άμεση επέμβαση των υγειονομικών Aρχών της Βοιωτίας.

Oλοι παρουσίασαν συμπτώματα με υψηλό πυρετό, τάση για εμετό και λιποθυμία, καθώς και πόνους στην κοιλιά και στα κόκαλα, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί αμέσως το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέξανδρος Καρκάνας πήρε την απόφαση να βάλει προσωρινά λουκέτο στο σχολείο όπου φοιτούν οι έφηβοι του ημιορεινού χωριού (λειτουργεί γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις), μπροστά στον κίνδυνο η αδιαθεσία να πάρει διαστάσεις επιδημίας και να νοσήσουν όλοι οι μαθητές, καθώς ήδη έχουν αρρωστήσει οι 45 από τους συνολικά 60! Τα ίδια συμπτώματα, πάντως, παρουσίασαν και μεγάλης ηλικίας κάτοικοι του χωριού.

Οι γονείς ανακουφίστηκαν με την απόφαση του κ. Καρκάνα να κλείσει το σχολείο, καθώς έχουν τρομοκρατηθεί μη γνωρίζοντας αν πρόκειται για ίωση που μεταδίδεται, όπως η γαστρεντερίτιδα, ή για επιδημία που οφείλεται σε κάποιο άλλο μικρόβιο.

Αλλά και οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν να μάθουν τι προκάλεσε τη μαζική αδιαθεσία των μαθητών τους. Με δεδομένο τον αυξανόμενο αριθμό των αρρώστων, τέθηκαν σε συναγερμό οι υγειονομικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνεργεία της οποίας βρέθηκαν στην περιοχή του Ακραιφνίου για να διερευνήσουν την υπόθεση και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, αν αυτά κριθούν αναγκαία. Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας πήραν δείγματα νερού από τις βρύσες του γυμνασίου, από βρύσες εκτός σχολείου και από ακόμα τέσσερα σημεία του χωριού. Τα δείγματα στάλθηκαν για ανάλυση στο Χημείο της Λιβαδειάς, απ’ όπου αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα.

Αυτό που περιμένουν με αγωνία οι κάτοικοι είναι να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό. Αν όχι, θα εξεταστούν άλλοι παράγοντες και για τον λόγο αυτόν έχει ενημερωθεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ