«Χρωστάω τη ζωή μου στην Παναγία Ακρωτηριανή»

❱❱ Η επίκληση στη Θεοτοκο από την όμορφη αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, που σώθηκε από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο ΕλασσόναςΑπό τον
Γιάννη Κωτσαλά

Την αστείρευτη πίστη της στη Θεοτόκο εξέφρασε ακόμα μια φορά η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, που σώθηκε από το φρικτό δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Με ένα κείμενο επίκληση που ανέβασε ανήμερα τη γιορτή του Ευαγγελισμού στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, μοιράζεται με συγκλονιστικό τρόπο την ακλόνητη πεποίθηση ότι οφείλει τη ζωή της στην παρέμβαση της Παναγίας και διατρανώνει την αγάπη και τον σεβασμό της για την Παναγία Ακρωτηριανή της Σερίφου. Οπως αναφέρει η αξιωματικός στην ανάρτησή της:

«Της Σερίφου τον γόνον και θνητών το θησαύρισµα, Κορωπίου το στέφος, θεραπεύτριας υπέρµαχος, ως µύρον αναβλύζεις ποταµόν, ως άρχων της σης γης προς ουρανόν, διά τούτο αι δυνάµοις των ουρανών συν τοις πιστοίς λατρεύουσειν, δόξα τοις σοις δοξάζουσει της ση, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα των σων πασχόντων ο ποιµήν πρέσβην ακοίµητον, Θεοτόκε Παρθένε, αρχόντισσα αγία Ακρωτηριανή Σερφιώτισσα των πάντων η κυρία γένου συ θεραπεύτρια σωµάτων και ψυχών ηµών αµήν. Η Παναγία µας η Ακρωτηριανή Σερφιώτισσα, θεραπεύτρια και όχι της Σίφνου και ούτε της Κρήτης, όπως πολλοί προσπαθούν να πλανέψουν τον κόσµο, η οποία µου χάρισε λύτρωση της ζωής διασώζοντάς µε και θεραπεύοντάς µε. Εορτάζει στις 13 Φεβρουαρίου (ν.η.) και 31 Ιανουαρίου (π.η.)».

esr 2703 004 cmyk

Οταν η Βασιλική Πλεξίδα επισκέφθηκε το εκκλησάκι της Παναγίας Ακρωτηριανής για να εκπληρώσει το τάμα της μετά την ανάρρωσή της, αφιέρωσε ως ένδειξη ευχαριστίας τη στολή που φορούσε τη μοιραία μέρα της πτώσης και τα κομποσκοίνια της.

Το δυστύχημα στο Σαραντάπορο, το πρωί της 19ης Απριλίου 2017, βύθισε στη θλίψη την κοινωνία και τις Ενοπλες Δυνάμεις, που έχασαν τέσσερα αξιόλογα στελέχη τους. Η Βασιλική Πλεξίδα μίλησε τότε για την εκπλήρωση θαύματος, όπως είχε προβλέψει η μοναχή της Παναγίας στη Σέριφο. Την ώρα της πτώσης, είπε, εμφανίστηκε δίπλα της μια γυναίκα με κόκκινα ρούχα που την άρπαξε από το κάθισμα ξηλώνοντάς το από το πάτωμα του ελικοπτέρου και το ακούμπησε πάνω σε ένα πουρνάρι, λέγοντάς της «Μην κοιτάξεις τα συντρίμμια και μη φοβάσαι».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ