Ο Ιησούς είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

❱❱ Το κίνημα #ΜeΤoo θα μπορούσε να αναφέρεται στην Κοινή Διαθήκη, σύμφωνα με Αυστραλή ακαδημαϊκό, η οποία υποστηρίζει ότι…… ο Ιησούς Χριστός έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ξεγυμνώθηκε από τους βασανιστές του προτού σταυρωθεί. Η δρ Κέιτι Εντουαρντς, γράφοντας στο σάιτ The Conversation εν όψει του καθολικού Πάσχα, υποστηρίζει ότι αυτή η ενέργεια ήταν «μια έντονη επίδειξη ταπεινωτικής συμπεριφοράς και βίας στοχευμένης στο φύλο, που θα πρέπει να αναγνωριστεί ως μια ενέργεια σεξουαλικής βίας και κακοποίησης».

Στο σχετικό άρθρο της με τίτλο #HimToo η ακαδημαϊκός του πανεπιστημίου του Σέφιλντ επισημαίνει ότι «αν ο Ιησούς κατονομαστεί ως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι Εκκλησίες αντιμετωπίζουν κινήματα όπως το #MeToo και πώς προάγουν την αλλαγή στην ευρύτερη κοινωνία».

Θυμίζουμε ότι το κίνημα #MeToo στηρίζεται από πολλές ηθοποιούς του Χόλιγουντ, που φόρεσαν μαύρα στις μεγαλύτερες τελετές βραβείων, και φούντωσε μετά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα του μεγαλοπαραγωγού Γουάινστιν. «Η σεξουαλική κακοποίηση του Ιησού είναι ένα κομμάτι που λείπει από το Θείο Δράμα και τις εξιστορήσεις του Πάσχα. Είναι πρέπον να αναγνωρίσουμε τον Ιησού ως θύμα σεξουαλικής βίας για να αντιμετωπίσουμε το συνεχές στίγμα για αυτούς που έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση, ειδικά τους άνδρες» καταλήγει το άρθρο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ