Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Στα μπουντρούμια μέχρι νεωτέρας!

❱❱ Δεν ιδρώνει το αυτί του Ερντογάν και οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοιΠροφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί (Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης), όπως αποφάσισε χθες το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο, στον απόηχο της ευρωτουρκικής συνόδου της Βάρνας και των ευρωπαϊκών συστάσεων προς την Αγκυρα να συμμορφωθεί. 

Ως φαίνεται, όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτί του Ερντογάν από την παρέμβαση της Ευρώπης, αλλά συνεχίζει να κουνάει προκλητικά το δάχτυλο στην Ελλάδα, κάνοντας εξ αντανακλάσεως σκληρό… παζάρι με τις Βρυξέλλες και διεκδικώντας ρόλο και ζωτικό χώρο στα ενεργειακά της ΝΑ Μεσογείου.

Ολα δείχνουν πλέον ότι το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» πιθανόν να έχει διάρκεια, κάτι που επισήμανε και ο Πάνος Καμμένος. «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι οι δύο στρατιωτικοί θα επιστρέψουν μέχρι το Πάσχα» εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, θυμίζοντας πως στις τουρκικές φυλακές κρατείται και ένας Αμερικανός όμηρος, ο πάστορας Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν θέλει να ανταλλάξει με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. «Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να επιλέξει έναν ευρωπαϊκό δρόμο, δεν μπορεί να κρατεί δύο στρατιωτικούς και του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα για προσωρινή αποφυλάκιση και κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς έκρινε τους δύο Ελληνες ως ύποπτους φυγής, επειδή δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.
Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση, που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, αφήνοντας υπόνοιες για κατασκοπία και υποστηρίζοντας ότι δήθεν «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία και ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Καμία κατηγορία

Το «περίεργο» όμως είναι ότι επισήμως δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο συνηθίζεται στην Τουρκία. Στη Βάρνα ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκανε βήμα πίσω από τις επεκτατικές βλέψεις του σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, ούτε φυσικά από την εισβολή και κατοχή του Αφρίν, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζει νέα στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ.

Από την άλλη, οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ περιορίστηκαν στο να εκφράσουν φραστικές ανησυχίες για τη στάση της Τουρκίας.
Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τουσκ απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και μίλησε γενικά για πολίτες της Ε.Ε. που κρατούνται στην Τουρκία, ενώ ο κ. Γιούνκερ μίλησε για την ανάγκη κοινών προσπαθειών για τη λύση του προβλήματος των δύο στρατιωτικών, περιοριζόμενος σε μια γενική ευχή να λυθεί το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν από το ορθόδοξο Πάσχα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...