Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Εκπαιδευτική βόμβα

❱❱ Παρακλάδι των Πυρήνων της Φωτιάς πίσω από την έκρηξη στην Ευελπίδων που δεν άκουσε (!) η ΑστυνομίαΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Εντονο «πονοκέφαλο» προκαλεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμφάνιση μιας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία χτύπησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου με βόμβα την πίσω πλευρά των Δικαστηρίων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, κάτι που γνωστοποίησε, μάλιστα, η ίδια και δεν είχε… αντιληφθεί η Αστυνομία!

Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν είδαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ανάρτηση με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου – Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία FAI – FRI ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια με ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, που επιβεβαίωσαν ότι υπήρχαν μικρές υλικές ζημιές και μαύρισμα του τοιχίου κοντά στο κουβούκλιο της φρουράς στην πίσω πλευρά των Δικαστηρίων, που «βλέπει» προς το άλσος. Οι ειδικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας εντόπισαν στο σημείο υπολείμματα από ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, τα οποία μεταφέρθηκαν για περαιτέρω έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Μαθητευόμενοι

Η νέα οργάνωση θεωρείται παρακλάδι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που κατά πάσα πιθανότητα λαμβάνει εντολές μέσα από τις φυλακές για την κατασκευή και την τοποθέτηση βομβών, πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς να ανησυχούν για τη μετεξέλιξή της. Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμά πως το παρθενικό χτύπημα ήταν και εκπαιδευτικό για τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Οπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, δεν έκαναν προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την ύπαρξη της βόμβας επειδή ήθελαν να δουν αν και πώς θα εκραγεί.

Αυτό το επιβεβαιώνει και ο συντάκτης της προκήρυξης, που αναφέρει ότι οι βομβιστές ήταν κοντά στο σημείο όταν έγινε η έκρηξη: «Τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι. Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί απ’ το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...