Απόγονοι των Μινωιτών Κρητών οι Αρβανίτες

❱❱ Τις περίπλοκες ιστορικές σχέσεις των αρχαίων ελληνικών φύλων και της σταδιακής συγγενικής σύζευξης μεταξύ των Κρητών και εκείνων οι οποίοι στη συνέχεια ονομάστηκαν και έγιναν γνωστοί ως «Αρβανίτες»…book… παρουσιάζει η δεύτερη προσαυξημένη έκδοση του βιβλίου του Κώστα Β. Καραστάθη «Αρβανίτες: Απόγονοι Μινωιτών Κρητών».

Το βιβλίο παρουσιάζει ιστορικά στοιχεία που καταγράφουν βήμα βήμα τις μεταναστευτικές κινήσεις των Μινωιτών Κρητών, από την αποτυχημένη απόπειρά τους να καταλάβουν την αρχαία Σικελία ως τη θεομηνία που τους υποχρέωσε να εγκατασταθούν σε περιοχή της Αδριατικής.

Στην πόλη Αρβη

Ακολουθώντας μια σχεδόν ομηρική πορεία, οι απόγονοι των Κρητών, σμιλευμένοι μέσα από την ανάγκη της αναζήτησης ενός καλύτερου μέλλοντος και της αποφυγής των κινδύνων, ιδρύουν την παραθαλάσσια πόλη Aρβη και μετονομάζονται σε Αρβανίτες.

Μάλιστα, η προσαυξημένη έκδοση περιέχει πλήθος ιστορικών, λαογραφικών και γλωσσικών στοιχείων που αφορούν τους Κρήτες Ιάπυγες και αποδεικνύουν ότι οι Αρβανίτες που έφτασαν στην Ελλάδα κατά τον 14ο και τον 15ο αιώνα ήταν, χωρίς αμφιβολία, απόγονοι Κρητών της εποχής του Μίνωος Β’.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ