Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

«Σασμός»: Πάει και για τρίτη σεζόν; – Τι αποκάλυψε ο Σπύρος Πετρουλάκης

Ο «Σασμός» (που αντέχει και το στενό μαρκάρισμα στην...

Υπόθεση «Κιβωτού»: Πάντρευαν τροφίμους με ομοφυλοφιλικές τάσεις με κορίτσια

Θεοκρατικό καθεστώς φαίνεται πως είχαν επιβάλει ο πατέρας Αντώνιος...

Η φωτογραφία με τα αμέτρητα παπούτσια της Ελένης Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί...

Χώρισε ο Snik με το μοντέλο Γιώτα Ιωαννίδου μετά από έξι μήνες...

Χώρισε ο Snik με τη Γιώτα Ιωαννίδου και έκανε......

Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε το 50% της ανακαίνισης των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»

Πλήρης ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας στο παιδιατρικό νοσοκομείο «H Αγία Σοφία» • Πλήρης ανακατασκευή της Κεντρικής Αποστείρωσης του νοσοκομείουΟ ΟΠΑΠ παρέδωσε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 δύο σημαντικά έργα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Αυτά αφορούν συγκεκριμένα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου και εντάσσονται στο πλαίσιο της ανακαίνισης των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, οποίος ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική του προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και κυρίως στα παιδιά.

2 469 2

Τα έργα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση του χειρουργικού συγκροτήματος και όλων των χώρων της μονάδας, τη δημιουργία ενός θαλάμου ανάνηψης δυναμικότητας τριών κλινών καθώς και πέντε θαλάμων νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 21 κλινών. Όσον αφορά στην Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακατασκευή, ώστε η μονάδα να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για την ορθή λειτουργία της. Επίσης, όλοι οι χώροι της μονάδας εφοδιάστηκαν με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

3 521 2

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την εκ μέρους της Πολιτείας αναγνώριση, τέτοιου είδους πρωτοβουλιών σαν κι αυτή που έχει αναπτύξει ο ΟΠΑΠ. Είναι γνωστή η πολύπλευρη δραστηριότητά του στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας. Είμαι όμως εδώ, σε αυτήν ακριβώς την πτυχή της συνεισφοράς του ΟΠΑΠ, γιατί αγγίζει έναν πραγματικό πυλώνα του Κοινωνικού Κράτους: Αφορά την υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα εκείνο το τμήμα της υγείας που αφορά τα παιδιά. Το πόσο η κρίση, η οποία έχει μαστίσει και μαστίζει ακόμα τον Τόπο, έχει στοιχίσει στο Κοινωνικό Κράτος το γνωρίζουμε.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Χειρουργείο στο χέρι για τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα

4 138 1

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει, εκ των πραγμάτων, η κρατική δραστηριότητα σε τόσο ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς. Ας μην ξεχνάμε, ιδίως σε ό,τι αφορά τα δύο Νοσοκομεία, το «Αγία Σοφία» και το «Αγλαΐα Κυριακού», ότι αυτή η δραστηριότητα για την προστασία του παιδιού και στα θέματα της υγείας του είναι συνταγματική επιταγή. Ρητά το Σύνταγμα επιβάλλει αυτή την υποχρέωση στο Κράτος. Δυστυχώς, όπως είπα, λόγω της κρίσης, το κενό που δημιουργείται είναι μεγάλο. Και ευτυχώς που η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να αναπληρώσει αυτό το κενό.

Αυτό θέλω να σηματοδοτήσω. Να παρακαλέσω τους υπευθύνους του ΟΠΑΠ, πέρα από τις ευχαριστίες, να συνεχίσουν αυτή τη σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στα παιδιά. Και μακάρι, σας το λέω και το αισθάνομαι έτσι, μακάρι να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές. Υπάρχουν βεβαίως. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι, πολλοί περισσότεροι».

5 145 1

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην εκδήλωση, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή ημέρα για όλους μας στον ΟΠΑΠ – και για εμένα προσωπικά. Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, έχουμε ανακαινίσει το 50% των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν σε αυτή τη φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία, που στηρίζει έμπρακτα τους νέους της Ελλάδας – το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας για το μέλλον. Βεβαίως, το έργο μας δεν σταματά εδώ. Δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην επίτευξη κοινών στόχων, όπως κάνει ο ΟΠΑΠ διαχρονικά, στα 60 χρόνια της ιστορίας του».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Σε συγγενείς η 12χρονη και τα αδέρφια της από τον Κολωνό

6 75 1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Εδώ και 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας. Μέσω της στρατηγικής μας για την εταιρική υπευθυνότητα, στηρίζουμε τον κρίσιμο τομέα της υγείας, υλοποιώντας πρωτοβουλίες που δημιουργούν αξία και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Με τις νέες μονάδες που παραδίδονται σήμερα, έχουμε ολοκληρώσει 22 έργα ανακαίνισης στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας, στο πλαίσιο της σταθερής μας δέσμευσης για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νέα γενιά. Τα αποτελέσματα των έργων μας μέχρι τώρα, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε χιλιάδες παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας ιατρικές εγκαταστάσεις».

O Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, μία σημαντική προσφορά για την ελληνική κοινωνία. Χαίρομαι που μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του o Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει απρόσκοπτα το κοινωνικό του έργο».

Ο Chief Customer Officer, κ. Πετρ Ματεγιόφκσυ, δήλωσε: «Eίμαι υπερήφανος από τα αποτελέσματα της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας. Αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά».

Από την πλευρά του ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, υπογράμμισε: «Εγκαινιάστηκαν δύο πολύ σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της μεγάλης ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων που ξεκίνησε και συνεχίζεται με τη μεγάλη χορηγία του ΟΠΑΠ. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη στήριξη. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται δίπλα μας με μελλοντικές πρωτοβουλίες με άξονα πάντα το παιδί».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Γνωστός επιχειρηματίας είναι ερωτευμένος με βουλευτίνα της Ν.Δ.

7 47 1

Τα νέα έργα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου περιλαμβάνουν τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, καθώς και τον εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τους μικρούς ασθενείς.

Ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης στα δύο νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» τον Απρίλιο του 2014. Συνολικά, έχουν παραδοθεί 22 έργα ανακαίνισης – μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.230 τ.μ. και δυναμικής 321 κλινών – που καλύπτουν το 50% και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φίλιππος Οικονόμου – Στεφανία Βερριοπούλου: Ο πολυτελής γάμος του ζευγαριού

Ένας αριστοκρατικός γάμος, με πολλή αγάπη, πολυτέλεια αλλά χωρίς...

Λίνα Δρούγκα – Σπύρος Θεοδωρόπουλο: Μυστικός γάμος στο σπίτι τους, στο Κεφαλάρι

Γάμος «κεκλεισμένων των θυρών» για τη Λίνα Δρούγκα. Η...

Mε πρωταθλητή του τάε κβον ντο η Αρχοντάκη του «Big Brother 1»

Φουλ του έρωτα για τη Δώρα Αρχοντάκη. Η τραγουδίστρια...

Δωρεά «Μαϊμού» απο Κώστα Λούλη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

To κουτί της Πανδώρας άνοιξε και πλέον οι αποκαλύψεις...

Ο Κώστας Μουτζούρης πάντρεψε την κόρη του με τον αγαπημένο της Βασίλη στη Λέσβο

Γάμος και χαρές στη Λέσβο! Μας είχε προαναγγείλει τον...

Η Πίτσα Παπαδοπούλου έχασε την «αδελφή» της Μαρία Πνευματικού

«Αγαπημένο μου Μαράκι, φίλη μου και αδερφή μου...» Με...

Πού «είδε» ο Καναδός τον Μάριο Παπαγεωργίου;

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε από την έρευνά του για...