Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Βαριά καμπάνα σε αρχιμανδρίτη των Ενόπλων Δυνάμεων που συγκατοικούσε για χρόνια με μια χωρισμένη

❱❱ Τιμωρήθηκε με τριετή αργία και εξάμηνη στέρηση του μισθού τουΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Αργησε αλλά ήρθε η… «αγία τιμωρία» για τον 40χρονο αρχιμανδρίτη, που είχε σκανδαλίσει τους πιστούς πριν από πέντε χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε μετατρέψει σε ερωτική φωλιά το σπίτι που του είχε παραχωρήσει ο Στρατός, καθώς υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιερέας και συζούσε με 48χρονη. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», την παρουσίαζε ως… αδελφή του για να απολαμβάνει προνόμια που δεν δικαιούνταν!

Το Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος τιμώρησε τον αρχιμανδρίτη με τριετή αργία από κάθε ιεροπραξία και εξάμηνη στέρηση του μισθού του για τα πειθαρχικά παραπτώματα της «συγκατοίκησης μετά συνεισάκτου γυναικός» και «του δεινοτάτου σκανδαλισμού της συνειδήσεως των πιστών». Ωστόσο, έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «πορνείας και της μοιχείας».

Η ιστορία του 40χρονου (τότε) στρατιωτικού ιερέα φέρεται ότι έχει όλα τα πιπεράτα συστατικά ενός ροζ σκανδάλου: έρωτες, πάθη, απειλές, πλαστογραφίες, μέχρι και… χειροπέδες! Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 12 Οκτωβρίου 2013, όταν ο ρασοφόρος κατέθεσε μήνυση εναντίον μιας 48χρονης για παραβίαση οικογενειακής στέγης! Ο αρχιμανδρίτης είχε υποστηρίξει ότι όσο έλειπε σε ταξίδι η γυναίκα είχε διαρρήξει το σπίτι του στη Λήμνο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την Αστυνομία!

Ομως εκεί η… εισβολέας έδωσε τη δική της εκδοχή για τη διάρρηξη, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο δεν παραβίασε το σπίτι του στρατιωτικού ιερέα, αλλά ότι ήταν ερωμένη του επί 11 χρόνια και μάλιστα συγκατοικούσαν στο σπίτι! Οταν η 48χρονη αφέθηκε ελεύθερη, πέρασε στην αντεπίθεση! Αφού κατήγγειλε τον ιερωμένο στο ΓΕΕΘΑ, προσκόμισε έγγραφα τα οποία έδειχναν πως ο 40χρονος είχε στήσει απάτη σε βάρος της υπηρεσίας του. Στην υπηρεσιακή ταυτότητα που φέρεται ότι παρέδωσε εμφανιζόταν ως αδελφή του αρχιμανδρίτη προκειμένου να σιτίζεται στη Στρατιωτική Λέσχη της Λήμνου και στην άλλη ως σύζυγος του… λοχαγού ιερέα, ώστε να ταξιδεύει δωρεάν με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130!

Στη Δικαιοσύνη

Υπό το βάρος των καταγγελιών διατάχθηκε έρευνα και ο 40χρονος τιμωρήθηκε με τριετή αποχή από τα στρατιωτικά καθήκοντά του. Η προσωρινή παύση του είχε ως αποτέλεσμα δύο φορές να μην κριθεί προακτέος στον επόμενο βαθμό. Αν παραμείνει διατηρητέος στον ίδιο βαθμό τρίτη φορά, θα αποβληθεί από το Στράτευμα!

Ο αρχιμανδρίτης, από την πλευρά του, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οπως υποστηρίζει, ο πνευματικός του τού ζήτησε να στηρίξει πνευματικά και οικονομικά τη 48χρονη, ώσπου να βρει μια δουλειά. Ετσι τη φιλοξένησε το 2006 μαζί με την κόρη της στο σπίτι του και εκείνος πήγε σε άλλη πόλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η κόρη της 48χρονης πέτυχε στις πανελλαδικές, έφυγαν από το σπίτι του. Λίγο καιρό αργότερα, όμως, η 48χρονη τον βρήκε στο μέρος όπου είχε μετατεθεί και έμειναν μαζί τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, κατά τους ισχυρισμούς του αρχιμανδρίτη, δεν επρόκειτο περί συγκατοίκησης, καθώς η 48χρονη έμενε στο ισόγειο του 300 τ.μ. σπιτιού που του είχε παραχωρήσει ο Στρατός και ο ίδιος κατοικούσε στον πρώτο όροφο.

Υποστηρίζει, τέλος, πως και στη Λήμνο όπου μετατέθηκε αργότερα η γυναίκα τον παρενοχλούσε και τον απειλούσε, λέγοντάς του «εγώ θα σε ξυρίσω, θα σε καταστρέψω», με αποτέλεσμα να αλλάξει κλειδαριές.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...