Έψαχνε sexy νοσηλεύτρια

❱❱ «Μερακλίδικη» αγγελία από γυναικολογικό κέντροΑπό τον
Γιάννη Κωτσαλά

Μπορεί ο μαιευτήρας-γυναικολόγος να έστειλε αγγελία στην Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος, αναζητώντας να προσλάβει μια νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη, όμως στην πραγματικότητα φαίνεται ότι έψαχνε τη… sexy νοσηλεύτρια που προβάλλεται ως στερεότυπο σε «πικάντικες» ταινίες!

Πιθανότατα, ωστόσο, εξάντλησε το «κάστινγκ» χωρίς να βρει την κοπέλα με τα κατάλληλα προσόντα κι έτσι έστειλε e-mail στην ένωση για να προωθηθεί στα μέλη της και να αναζητήσει σε μεγαλύτερη δεξαμενή υποψηφίων εκείνη που τον καλύπτει!

«Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη σε γυναικολογικό-μαιευτικό ιατρείο στην Αθήνα. Απαραίτητη γνώση αγγλικής γλώσσας και χρήσης Η/Υ. Προϋπηρεσία θα συνεκτιμηθεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας χχχχχχ» ήταν το περιεχόμενο της αγγελίας του γιατρού που ξεσήκωσε αντιδράσεις για το ότι η εμφάνιση περιλαμβάνεται στα απαραίτητα… προσόντα μιας νοσηλεύτριας. «Θέλετε συνεργάτες μέσω καλλιστείων!» ήταν η οργισμένη απάντηση των μελών της ένωσης, με το που διάβασαν τις απαιτήσεις του γυναικολόγου, ο οποίος ιεραρχεί στο ίδιο επίπεδο την επιστημονική κατάρτιση με τα σωματικά προσόντα της νοσηλεύτριας που θέλει να προσλάβει στο ιατρείο του.

Ακόμη κι αν κάποιος δεχθεί ότι, ως εργοδότης, έχει το δικαίωμα να θέτει τις προδιαγραφές και τα προσόντα που επιθυμεί για τον εργαζόμενο τον οποίο θα προσλάβει -ακόμα και εμφανισιακά-, αυτό προσκρούει στην ιδιότητα ενός λειτουργού της Υγείας, που υποτίθεται ότι προτάσσει την επιστημονική επάρκεια προς όφελος των ασθενών του.

Απάντηση της Ενωσης Νοσηλευτών

Η Ενωση Νοσηλευτών απάντησε στον συγκεκριμένο γυναικολόγο κάνοντας λόγο για αίτημα με σεξιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, και αναφέρθηκε σκωπτικά στο είδος των υπηρεσιών που παρέχει το ιατρείο.

«Απαντούμε στο απαράδεκτο αίτημά σας με οργή, μια και ο σεξιστικός και ρατσιστικός χαρακτηρισμός “εμφανίσιμη” δεν ταιριάζει στα επιδιωκόμενα προσόντα επιστημόνων Υγείας, αλλά άλλων “ειδικοτήτων”… Απορούμε, δε, πώς εσείς, λειτουργοί και επιστήμονες του χώρου, συντάξατε και στείλατε τέτοιας ποιότητας αίτημα προς την ΕΝΕ. Αν επιθυμείτε να προσλαμβάνετε τους συνεργάτες σας μέσω καλλιστείων, προφανώς απευθυνθήκατε σε λάθος φορέα, εκτός κι αν το “ιατρείο” σας προσφέρει και άλλου είδους υπηρεσίες» ανέφερε το Δ.Σ. της ΕΝΕ και επέστρεψε την αγγελία ως απαράδεκτη στον… «μερακλή» γυναικολόγο-μαιευτήρα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ