Γεμάτο νάρκες ήταν το σημείο όπου βαφτίστηκε ο Χριστός!

❱❱ Για δεκαετίες ολόκληρες το σημείο στον Ιορδάνη ποταμό όπου βαφτίστηκε ο Ιησούς θεωρούνταν μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη… … διότι ο γύρω χώρος είναι γεμάτος νάρκες. Τώρα όμως οι πάνω από 500.000 πιστοί που συρρέουν κάθε χρόνο στο Κασρ Αλ Γιαχούντ, κοντά στην Ιεριχώ της Δυτικής Οχθης, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν πιο ασφαλείς, καθώς άρχισαν οι εργασίες αποναρκοθέτησης.

Πάνω από 3.000 νάρκες θάφτηκαν στην περιοχή από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους πριν από περίπου 50 χρόνια. Στις αρχές του Μαρτίου άρχισε πρόγραμμα αποναρκοθέτησης κόστους 1.115.000 δολαρίων (935.000 ευρώ), που χρηματοδοτείται από το Ισραήλ και ιδιώτες.

Ο εντοπισμός των ναρκών όμως δεν αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση και οι υπεύθυνοι, εκτός από τους ανιχνευτές μετάλλων, τη χρήση drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, χρειάστηκε να καταφύγουν σε στρατιωτικά αρχεία, ακόμη και σε μαρτυρίες πρώην στρατιωτών.

«Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ο καθαρισμός του χώρου γύρω από το σημείο της βάφτισης από τις νάρκες να συμβάλει στην ειρήνευση της περιοχής» δήλωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ