Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

«Έσβησε» ξαφνικά ο Στέλιος Σκλαβενίτης

❱❱ Ο 52χρονος επιχειρηματίας, που είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο το Σάββατο το βράδυ, κατέληξε χθες το πρωί από επιπλοκές της γρίπης τύπου Β΄Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Στέλιου Σκλαβενίτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής από επιπλοκές του ιού της γρίπης!

Ο 52χρονος επιχειρηματίας και πατέρας τεσσάρων παιδιών εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Υγεία το Σάββατο με δυσκολία στην αναπνοή.

Μόλις εννέα ώρες αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τα συγγενικά του πρόσωπα αλλά και τους εργαζομένους της επιχείρησης, που είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για εκείνον.

Το σοκ για όλους είναι μεγάλο, καθώς ο αιφνίδιος θάνατός του την πρώτη ημέρα του Απριλίου μοιάζει με κακόγουστο πρωταπριλιάτικο ψέμα. Τις τελευταίες μέρες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ ταλαιπωρούνταν από γρίπη τύπου Β΄, όμως τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούσαν να φανταστούν πως αυτή θα ήταν και η αιτία που θα έκοβε τόσο αναπάντεχα το νήμα της ζωής του!

Το βράδυ του Σαββάτου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μεταβεί εκτάκτως στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να εισαχθεί αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, «διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β΄».

Παρά τη φαρμακευτική και τη μηχανική υποστήριξη που του χορηγήθηκε, ο οργανισμός του «πρίγκιπα» των σούπερ μάρκετ δεν άντεξε και μέσα σε ελάχιστες ώρες τα όργανά του άρχισαν να καταρρέουν, με αποτέλεσμα να καταλήξει λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 7.18 π.μ. της επόμενης ημέρας.

O 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μαζί με τα δύο αδέλφια του, τη Μαρία και τον Γεράσιμο, βρισκόταν στο τιμόνι του επιτυχημένου ομίλου, φέρεται ότι δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολο για την οικογένειά του να πιστέψει πως ο άνθρωπός τους δεν βρίσκεται πλέον δίπλα τους.

Ο Στέλιος Σκαλαβενίτης ήταν ένας δυναμικός και δραστήριος επιχειρηματίας και ένας οικογενειάρχης που μεγάλωνε με αγάπη τα τέσσερα παιδιά του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλωστε τα μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη ουδέποτε εντάχθηκαν στο εγχώριο lifestyle, αντίθετα φρόντιζαν πάντοτε να διατηρούν χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις.

f2

Η κηδεία του 52χρονου επιχειρηματία θα τελεστεί τη Μεγάλη Τετάρτη στις 15.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Συγκλονίζουν οι εργαζόμενοι: «Αντίο, θα σε θυμόμαστε για πάντα»

Με εκατοντάδες μηνύματα στα social media αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τον Στέλιο Σκλαβενίτη εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ του ομίλου, κάνοντας λόγο για έναν καλοσυνάτο και αγνό επιχειρηματία «που η ανθρωπιά του έκανε όλους να αισθάνονται μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη».

Ο 52χρονος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους υπαλλήλους, καθώς ο ίδιος ενσάρκωνε πιστά το πνεύμα του ομίλου που θεωρεί τους εργαζοµένους το µεγαλύτερο κεφάλαιο της επιχείρησης.

Αβάσταχτη απώλεια

«Αντίο, κύριε Στέλιο, θα σε θυμόμαστε πάντα» τονίζουν οι εργαζόμενοι σημειώνοντας πως οι αρχές του αλλά και η πηγαία καλοσύνη του κάνουν αβάσταχτη την απώλειά του τόσο για την οικογένειά του όσο και για τους ίδιους. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ακόμη και μέσα στην κρίση, δεν προχώρησε σε απολύσεις αλλά ούτε και σε μείωση του βασικού μισθού των εργαζομένων.

Μάλιστα, παραμένει μία από τις λίγες επιχειρήσεις που τις εργάσιμες Κυριακές του έτους έχει τηρήσει απαρέγκλιτα την πολιτική τού «Ποτέ την Κυριακή», επιλέγοντας να κρατήσει τα καταστήματά της κλειστά, κερδίζοντας τον σεβασμό των υπαλλήλων της. Ενδεικτική της σχέσης της διοίκησης του ομίλου με τους εργαζομένους ήταν και η κίνηση της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ, όταν ανακοινώθηκαν τα capital controls, να πληρώσει αμέσως με μετρητά τους υπαλλήλους για να μην εγκλωβιστούν στις τράπεζες και τις ατελείωτες ουρές που σχηματίζονταν τις ημέρες εκείνες στα μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ 1954, ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΕΞΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΩΝ 538 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η μικρή επιχείρηση που έκανε τα πρώτα της βήματα στη χονδρική πώληση τροφίμων το 1954 έφτασε εν έτει 2018 να αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, απασχολώντας σχεδόν 23.000 εργαζομένους. Η πορεία προς την κορυφή, όμως, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αφού τα μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη πάλεψαν σκληρά για να χτίσουν τη σημερινή αυτοκρατορία, αποκρούοντας διαδοχικές προτάσεις εξαγοράς από πολυεθνικούς γίγαντες της λιανικής και επιμένοντας να διατηρήσουν μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση.

Η κλίση προς τις εμπορικές δραστηριότητες, άλλωστε, φαίνεται πως έρρεε στις φλέβες των μελών της οικογένειας από τη Λευκάδα, εκεί όπου η πρώτη γενιά ασχολήθηκε με την εισαγωγή και την εμπορία ξυλείας και την εξαγωγή κρασιού. Η… τέχνη του εμπορίου μεταλαμπαδεύεται από τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη, παππού του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου, στους γιους του, Γιάννη και Σπύρο, που μαζί με τον Μικρασιάτη Μιλτιάδη Παπαδόπουλο αποφασίζουν να δημιουργήσουν στα Πετράλωνα, τη δεκαετία του ’50, τη Σκλαβενίτης και σία, με αντικείμενο το χονδρεμπόριο τροφίμων. Διορατικοί και ευέλικτοι, αντιλαμβάνονται την τάση και τις ανάγκες της αγοράς και τον Φεβρουάριο του 1969 στο 80ό χλμ. της λεωφόρου Κηφισού ανοίγουν το πρώτο σούπερ μάρκετ. Η επιτυχία είναι τεράστια και η επιχείρηση επεκτείνεται με νέα καταστήματα σε όλη την Αττική.

f3 sklavenitis

Μετά τον θάνατο των ιδρυτών της εταιρίας η νέα γενιά, και συγκεκριμένα τα παιδιά του Σπύρου Σκλαβενίτη, Μαρία, Στέλιος και Γεράσιμος, παίρνουν τη σκυτάλη. Τα τρία αδέλφια έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια ένα μπαράζ εξαγορών, αυξάνοντας το μερίδιό τους στην αγορά. Ανοιξαν νέα καταστήματα και προχώρησαν στην εξαγορά καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Παπαγεωργίου, καθώς και 28 καταστημάτων άλλων αλυσίδων, ενώ ήταν τα πρόσωπα που σήκωσαν το βάρος της συγχώνευσης με τον όμιλο Μαρινόπουλου.

Η συμφωνία, η οποία έθεσε τις βάσεις ώστε η Σκλαβενιτης ΑΕΕ να αποτελέσει τη νέα ηγέτιδα δύναµη της αγοράς σούπερ µάρκετ, αλλά και τον µεγαλύτερο εργοδότη της χώρας, οδήγησε στη σημαντικότερη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων της επιχείρησης, καθώς για πρώτη φορά επεκτάθηκε και εκτός Αττικής.

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...