Πουλήθηκε το σπίτι Πατρινού πρωθυπουργού

❱❱ Το νεοκλασικό, στο οποίο έζησε ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, αγόρασαν δύο επιχειρηματίες για 1.000.000 €Το νεοκλασικό σπίτι, στο οποίο έζησε ο Πατρινός πρωθυπουργός Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, πέρασε μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας στα χέρια των Πατρινών επιχειρηματιών Χάρη και Ανδρέα Ανδρικόπουλου. 

Οι δύο επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo.gr, χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το αποκτήσουν, καθώς φέρεται ότι διέθεσαν το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Το κτίριο ανήκε στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, ο οποία είχε αναλάβει και την ανακαίνισή του, μέσα από την οποία ειδικοί συντηρητές ανέδειξαν την ιστορικότητά του, καθώς κατάφεραν να σώσουν και να διατηρήσουν στον χρόνο σημαντικά ιστορικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του.

Το ακίνητο, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, έχει επιφάνεια 825 τ.μ. και διαθέτει ισόγειο, ημιώροφο, δύο ορόφους και δώμα. Η οικία Μιχαλακόπουλου, επί του πεζοδρόμου της Ρήγα Φεραίου, βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Ολγας) της Πάτρας, στη γωνία Αράτου και Ρήγα Φεραίου. Ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 7 Οκτωβρίου 1924 – 26 Ιουνίου 1925 και υπήρξε στενός συνεργάτης του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Σχημάτισε κυβέρνηση το 1924

Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής Αχαΐας το 1911, όταν εντάχθηκε στο Κόμμα των Φιλελευθέρων. Διετέλεσε πολλές φορές υπουργός και ήταν από τους πρωτοστάτες στο Κίνημα του 1916. Το 1924 ίδρυσε το Κόμμα των Συντηρητικών Φιλελευθέρων.

Στις 7 Οκτωβρίου 1924 σχημάτισε κυβέρνηση μαζί με το κόμμα του Γεωργίου Κονδύλη, η οποία ανετράπη στις 26 Ιουνίου 1925 από τη δικτατορία Παγκάλου. Εγινε ξανά υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Βενιζέλου τον Ιούνιο του 1929, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Κοινωνία των Εθνών και έλαβε μέρος σε πολλές διασκέψεις. Ηταν φανατικός βιβλιόφιλος, έχοντας βιβλιοθήκη 30.000 τόμων.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ