Ελληνόπουλα απ’ όλον τον κόσμο στο φόρουμ «Hellenic Youth in Action»

❱❱ Οι εκδηλώσεις έγιναν με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν ΣαββίδηΜε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου, με τη δυναμική παρουσία 350 Ελλήνων νεολαίων από 20 διαφορικές χώρες και την ευγενική υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη!

Την πρώτη μέρα των εργασιών του φόρουμ, που διεξήχθη παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Πολιτείας, της Εκκλησίας της Ελλάδος, θεσμικών φορέων αλλά και μελών των εννέα παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων νεολαίας, αναδείχθηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων νεολαίων και του ομογενειακού Ελληνισμού με την ιστορική πατρίδα τους. Στο τέλος της μέρας 500 ομογενείς νέοι από όλες τις ηπείρους χόρεψαν τον «χορό της φιλίας» στο Σύνταγμα, σχηματίζοντας μία συμβολική σπείρα, που «αγκάλιασε» το σήμερα μαζί με το χθες και το αύριο.

3

Τη δεύτερη μέρα, στο πλαίσιο της εκστρατείας #bringthemarbleshome, όλοι οι συμμετέχοντες ένωσαν τις φωνές τους ζητώντας την επιστροφή στην Ελλάδα των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ταυτόχρονα, έγινε ανάγνωση ενός ψηφίσματος με αποδέκτες το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το Βρετανικό Μουσείο. Το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Ιβάν Σαββίδη συνεχάρη τις ελληνικές οργανώσεις νεολαίας για την επιτυχία του φόρουμ και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε δράσεις που έχουν στόχο τη διαφύλαξη και την ανάπτυξη των αξιών του Ελληνισμού.

Κοινωνική ευημερία

Από το 2000, έτος ίδρυσης του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, έχει υλοποιηθεί πλήθος φιλανθρωπικών έργων και προγραμμάτων που έχουν συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη σε τομείς όπως η εκπαίδευση, οι επιστήμες, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η κοινωνική ευημερία των πολιτών. Το συνολικό ποσό των φιλανθρωπικών προσφορών του ιδρύματος ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ ετησίως.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ