Ο Μαρινάκης παρέδωσε το διαβατήριο

❱❱ Εμφανίστηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Νoor 1»Μαζί με τους συνηγόρους του εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, που καλείται τις ερχόμενες ημέρες να επικυρώσει ή όχι το κλείσιμο των συνόρων μετά την άσκηση σε βάρος του των ποινικών διώξεων που τον εμπλέκουν με την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής επιχείρησε για πρώτη φορά να αντιστρέψει το κλίμα σε μια προσπάθεια να μην του απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, δύο ημέρες μετά την έκδοση της σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα έχει ζητήσει να κλείσουν τα σύνορα τόσο για τον ίδιο τον Μαρινάκη όσο και για τους τρεις συνεργάτες και συγκατηγορουμένους του, κρίνοντας πως ενδεχομένως είναι ύποπτοι φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, τη διακίνηση και την πώληση ναρκωτικών, αδικήματα που σχετίζονται με το δρομολόγιο του «Noor 1» και τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση και επέμεινε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς ήταν στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στις σοβαρές επαγγελματικές δραστηριότητές του στο εξωτερικό, οι οποίες, όπως είπε, θα πληγούν ανεπανόρθωτα στην περίπτωση που δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας.

Εισαγγελική διάταξη

Ο εφοπλιστής κλήθηκε να παραδώσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά του ώσπου να αποφανθεί το συμβούλιο για την τύχη της εισαγγελικής διάταξης. Ωστόσο, αρχικά ισχυρίστηκε πως είχε χάσει το διαβατήριό του, με αποτέλεσμα να του δοθεί ολιγόωρη προθεσμία για να το… βρει, διαφορετικά κινδύνευε με παραπομπή στο Αυτόφωρο.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβατήριο παραδόθηκε, όπως και αυτά των συγκατηγορουμένων του πρώην διευθύνοντος σύμβουλου της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Νίκου Συντυχάκη, του δικηγόρου Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη, που επίσης ζήτησαν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου να μην τους επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ