«Αντικλεπτικές» οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες για το Πάσχα

❱❱ Την ώρα που χιλιάδες πολίτες περιμένουν τις ημέρες του Πάσχα για να ξεκουραστούν και να αλλάξουν παραστάσεις με ένα σύντομο ταξίδι, κάποιοι άλλοι καιροφυλακτούν για να αδειάσουν τα σπίτια και τις τσέπες τους!Εν όψει της εορταστικής περιόδου, η Αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου στους πολίτες, ζητώντας τους να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα για πιθανά κρούσματα διαρρήξεων ή ληστειών, καθώς τα κλειστά σπίτια αποτελούν συνήθη στόχο.

Στις αναλυτικές οδηγίες που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προτρέπει τους πολίτες να μην ενημερώνουν παρά μόνο τα συγγενικά τους πρόσωπα για ενδεχόμενη απουσία τους, να αφήνουν κάποιο φως αναμμένο που να υποδηλώνει ότι κάποιος βρίσκεται στον χώρο και να μην αφήνουν στα σπίτια τους μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μην αφήνουν εκτεθειμένα τα προσωπικά τους αντικείμενα ή ασυνόδευτες τις αποσκευές τους, και να παρκάρουν το όχημά τους σε φωτισμένους δρόμους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι περιπολίες για την πρόληψη και την καταστολή εγκληματικών ενεργειών θα αυξηθούν καθ’ όλη την εορταστική περίοδο, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων.

Ειδική αναφορά κάνουν οι αστυνομικοί στη μάστιγα των βεγγαλικών, που τα τελευταία χρόνια ευθύνονται για σοβαρά ή ακόμη και μοιραία ατυχήματα με θύματα και παιδιά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ