Εκβιασμός από Ryanair για «κόψιμο» πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια

❱❱ Τη γνωστή τακτική των εκβιασμών συνεχίζει η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, με στόχο αυτή τη φορά τόσο τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που διαχειρίζεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος», όσο και τη γερμανική Fraport, που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας. Η διοίκηση της Ryanair ανακοίνωσε χθες ότι αυτό το καλοκαίρι θα διατηρήσει μόνο τρεις πτήσεις από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη, ενώ όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατοβίτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία και το Βίλνιους.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ryanair γνωστοποιεί την απόφασή της να μεταφέρει δύο αεροσκάφη από την Αθήνα και τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, προκειμένου να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στη συγκεκριμένη αγορά, επικαλούμενη τις χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων.

Δήλωση

Ο διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης δήλωσε: «Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειονότητά τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα».

Ο κ. Λάρδης δηλώνει ότι «η Ryanair παραμένει ανοιχτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρίες, θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια».

Ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση της Ryanair να περιορίσει το πτητικό έργο της στην αγορά του εσωτερικού οφείλεται σε επιχειρησιακούς λόγους της εταιρίας».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ