Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Χέρι» στις τηγανητές πατάτες!

❱❱ Η Ε.Ε. επιβάλλει ρυθμίσεις στον τρόπο μαγειρέματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε καρκινογόνο ουσίαΟι τραγανές τηγανητές πατάτες εκτός από πιο νόστιμες είναι και πιο ανθυγιεινές. Ο λόγος; Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ακρυλαμίδιο, μια καρκινογόνο ουσία που παράγεται κατά το μαγείρεμα των αμυλούχων τροφών σε υψηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα.

Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση έρχεται να επιβάλει ρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο θα απολαμβάνουμε στο εξής το αγαπημένο μας φαγητό, εκδίδοντας -όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»- ειδικό κανονισμό για τον περιορισμό της κατανάλωσης του εν λόγω συστατικού.

Για τους καταναλωτές δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, ωστόσο η βιομηχανία τροφίμων θα αναγκαστεί να διαφοροποιήσει την προσέγγισή της στην παραγωγή και την προετοιμασία τροφίμων. Οι παραγωγοί προϊόντων ζαχαροπλαστικής, για παράδειγμα, θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα συστατικά που περιέχουν φρουκτόζη, όπως το σιρόπι ή το μέλι, με συστατικά που περιέχουν γλυκόζη, όπως ζάχαρη από ζαχαρότευτλο και ζαχαροκάλαμο, ενώ οι εταιρίες που παράγουν τηγανητές πατάτες θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανονισμούς για τη συντήρηση και το μαγείρεμά τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας καλεί τους καταναλωτές να βγάζουν τις πατάτες ή το τοστ, μόλις αποκτήσουν το χρυσό χρώμα τους, καθώς επίσης να βάζουν τις πατάτες για αρκετή ώρα στο νερό ή να τις βράζουν πριν τις τηγανίσουν.

Για τη μείωση της έκθεσης σε ακρυλαμίδιο, ο ΕΦΕΤ συνιστά την τήρηση των γενικών κανόνων της υγιεινής διατροφής, του «μέτρου» και της «μεσότητας», δηλαδή τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης τροφίμων που έχουν υποστεί τηγάνισμα ή ψήσιμο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...