Τους άλλαζαν τα… φώτα

❱❱ Στην ανακρίτρια τρία από τα 11 μέλη του κυκλώματος του ομίλου ΜΠΙΜΠΑΣ για την απάτη με τα φωτοβολταϊκάΤριάμισι χρόνια μετά την αποκάλυψη της καλοστημένης απάτης με τα φωτοβολταϊκά, οι καταγγελίες κατά του επιχειρηματία Γεωργίου Μπίμπα και των συνεργατών του συνεχίζουν να πέφτουν βροχή! 

Πριν από μερικές ημέρες οδηγήθηκαν ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας τρία άτομα (από τα συνολικά 11 που κατηγορούνται) από τον όμιλο εταιριών ΜΠΙΜΠΑΣ που, σύμφωνα με τις δεκάδες μηνύσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί, φέρεται ότι άρπαξαν ολόκληρες περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών με το πρόσχημα ότι «τρέχουν» προγράμματα εναλλακτικών πηγών ενέργειας και βιολογικών καλλιεργειών.

Τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν δεκάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και Ελληνες του εξωτερικού, απολογήθηκαν για την πρώτη από τις συνολικά 25 μηνύσεις που υπάρχουν σε βάρος τους, για την οποία είχε ασκηθεί προ διετίας ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη. Μετά το τέλος της διαδικασίας η ανακρίτρια τους επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες.

Ωστόσο, η δικαστική έρευνα φαίνεται ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την περίοδο ετοιμάζεται νέο κύμα μηνύσεων από τον δικηγόρο Παύλο Μαρινάκη, με μηνυτές τα θύματα των πιο πρόσφατων «επιχειρήσεων» του εν λόγω ομίλου και με νέα στοιχεία. Μάλιστα, στις μηνύσεις αυτές θα περιλαμβάνονται και νέες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχουν καταθέσει τα θύματα της απάτης, τα μέλη του κυκλώματος αρχικά προσείλκυαν τα θύματά τους μέσω ψευδών και παραπλανητικών διαφημίσεων, παρουσιάσεων και καταχωρίσεων στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Στη συνέχεια, όταν οι ενδιαφερόμενοι καλούσαν τηλεφωνικώς στα γραφεία της οργάνωσης, τα εκτελεστικά μέλη τούς έκλειναν ραντεβού εκεί, όπου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο «αρχηγός» και οι συνεργοί του άρχιζαν την… πλύση εγκεφάλου!

Οι επίδοξοι επενδυτές πείθονταν με τις τάχα εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ενωση επιχορηγήσεις, κάτι που δεν είχε καμία βάση. Ο επικεφαλής του ομίλου παρουσίαζε στοιχεία για την οικονομική και τη χρηματοδοτική θέση του, τα οποία όμως ουδεμία σχέση είχαν με την πραγματικότητα.

Κομπίνα

Παράλληλα, ανέφερε ότι είχε ήδη αγοράσει την έκταση όπου θα δημιουργούνταν ηλιοθερμικό-φωτοβολταϊκό πάρκο, έχοντας υπογράψει μόνο ένα… προσύμφωνο!

Την ίδια ώρα, για να είναι σίγουρος ο επιχειρηματίας ότι η κομπίνα δεν θα ξεσκεπαζόταν, είχε συστήσει 25 (!) θυγατρικές εταιρίες που λειτουργούσαν υπό το καθεστώς Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης. Το παράξενο, όμως, είναι ότι ως εταίροι στις εν λόγω εταιρίες εμφανίζονταν σταθερά η μητρική ΑΕΒΕ και περίπου τα ίδια πρόσωπα, με σύστημα rotation. Σε μια εταιρία, μάλιστα, εμφανιζόταν ως εταίρος και ένας… φοιτητής! Υπολογίζεται ότι η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι έχουν υποστεί ως σήμερα τα θύματα αγγίζει το 1.000.000 ευρώ!

«Η ανάκριση για την πρώτη υπόθεση περατώθηκε. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες. Συνεχώς συγκεντρώνουμε νέα, όλο και πιο συνταρακτικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης τους και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για να πείσουν συμπολίτες μας να εναποθέσουν τις οικονομίες τους στις δήθεν μεγάλες επενδύσεις τους, οι οποίες ήταν κυριολεκτικώς ανύπαρκτες. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι επικαλούνταν σε συμβόλαια ότι δήθεν κατείχαν ακίνητα σε περιοχές στις οποίες δεν είχαν στην κυριότητά τους ούτε τετραγωνικό… χιλιοστό! Υστερα από υπομονή πολλών ετών ελπίζουμε να έρθει η δικαίωση για τους εντολείς μας» ανέφερε στην «Espresso» ο πληρεξούσιος δικηγόρος των θυμάτων Παύλος Μαρινάκης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ