Άρπαξαν αφιερώματα πιστών από τη Μονή της Παναγίας Παλιανής στο Ηράκλειο

❱❱ Δεν είχαν τον… Θεό τους οι ιερόσυλοι που εισέβαλαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Παλιανής στο Ηράκλειο και έσπασαν τις προθήκες από τις εικόνες για να αρπάξουν τα αφιερώματα των πιστών. Η πρωτοφανής διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο μοναστήρι της περιοχής Βενεράτο, που δεν είναι πλήρως περιφραγμένο, με τους δράστες να βάζουν στο χέρι τάματα, ρολόγια, κοσμήματα, χρυσαφικά και ό,τι άλλο πολύτιμο είχαν αφήσει οι πιστοί στις εικόνες της Παναγίας Παλιανής και της Μυρτιδιώτισσας.

Οι ιερόσυλοι εισέβαλαν στον ναό από το μόνο παράθυρο που δεν είχε συνδεθεί με τον συναγερμό! Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τις εικόνες, στις οποίες υπήρχε πλήθος αφιερωμάτων απροσδιόριστης αξίας, έσπασαν με λοστούς τις γυάλινες προθήκες και άρπαξαν τα πάντα, ενώ δεν άφησαν και δύο ιερατικούς σταυρούς που βρήκαν.

Οι πληροφορίες για το αν έγιναν αντιληπτοί είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλες αναφέρουν ότι οι μοναχές δεν άκουσαν το παραμικρό και άλλες θέλουν την ηγουμένη να βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες που φορούσαν κουκούλες, όταν αποχωρούσαν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αγίου Μύρωνα και της Σήμανσης, που έφτασαν το πρωί στη μονή και συνέλεξαν αποτυπώματα, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ιερόσυλων κακοποιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ