Συνέλαβαν τον Δημήτρη Μαρινόπουλο

❱❱ Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να δώσει όρκο περιουσιακών στοιχείων στην υπόθεση για το «φέσι» 30.000.000 € στην εταιρία Αφοί Καρυπίδη Η άρνησή του να δώσει όρκο για τα περιουσιακά στοιχεία του στοίχισε τη σύλληψή του στον γνωστό επιχειρηματία Δημήτρη Μαρινόπουλο. Η υπόθεση άρχισε ουσιαστικά τον Μάρτιο του 2017, όταν εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών αίτημα εκούσιας δικαιοδοσίας, το οποίο είχε καταθέσει η εταιρία Αφοί Καρυπίδη κατά της εταιρίας Μαρινόπουλος, των μετόχων και του Δ.Σ. της.

Ηταν Μάρτιος του 2014 όταν η εταιρία του Θεόδωρου Καρυπίδη προχώρησε στην αγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης, η οποία είχε ένα δίκτυο 149 καταστημάτων.

Επειτα από σύντομο χρονικό διάστημα έγινε γνωστό πως είχε γίνει συμβόλαιο δικαιόχρησης με την εταιρία Μαρινόπουλος. Εν ολίγοις, τα πρώην καταστήματα Αρβανιτίδη θα έφεραν την επωνυμία Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express, ενώ και η αποθήκη του Αρβανιτίδη στη Βέροια θα άρχιζε να παρέχει καινούργια προϊόντα στα καταστήματα.

Η συμφωνία

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η εταιρία Karipidis Pallets, συμφερόντων Καρυπίδη, να προμηθεύει όλο το δίκτυο της Μαρινόπουλος με οπωροκηπευτικά και ξύλινες παλέτες. Η συγκεκριμένη συμφωνία λύθηκε μετά την αναγνώριση των οφειλών ύψους 30.000.000 ευρώ της Μαρινόπουλος προς τις εταιρίες Καρυπίδη, φέρνοντας όμως την εταιρία Αφοί Καρυπίδη σε δεινή θέση, καθώς το ποσό δεν εξοφλήθηκε ποτέ.

Τον Ιούλιο του 2016 κατατέθηκε από την εταιρία Αφοί Καρυπίδη αίτηση ορκοδοσίας για το άνοιγμα όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας Μαρινόπουλος και των φυσικών προσώπων που συνδέονται με αυτήν. Για την αίτηση εκδόθηκε απόφαση τον Μάρτιο του 2017, με την ειρηνοδίκη να καλεί όλους όσους περιλαμβάνει η αίτηση της πλευράς Καρυπίδη να «υποβάλουν κατάλογο των περιουσιακών τους στοιχείων, δίνοντας συνάμα βεβαιωτικό όρκο ότι ο κατάλογος τα περιέχει όλα».

Εκτοτε ασκήθηκαν αιτήσεις αναστολής και ανακοπής από την πλευρά του Μαρινόπουλου, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν. Και κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή ημέρα… Καθώς κανείς από την πλευρά Μαρινόπουλου δεν προσήλθε για την ορκοδοσία, η ειρηνοδίκης αποφάσισε τη σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο επιχειρηματίας παρέμεινε για λίγο στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και αποχώρησε γιατί «θα τα βρουν οι δικηγόροι μεταξύ τους»! Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Δημήτρης Μαρινόπουλος βρέθηκε χθες στην Εισαγγελία. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί τα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου αρνήθηκαν να προσέλθουν και να δώσουν τον όρκο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ