Εκλεψαν την καρδιά της βασίλισσας Αννας της Βρετάνης από μουσείο της Ναντ

❱❱ Καίριο χτύπημα στην «καρδιά» του Μουσείου Thomas Dobree στη γαλλική πόλη Ναντ κατάφεραν ληστές, οι οποίοι διέφυγαν με το πολυτιμότερο έκθεμά του: τη χρυσή θήκη που περιείχε την καρδιά της βασίλισσας Αννας της Βρετάνης.Οι ληστές έσπασαν την προθήκη στην οποία εκτίθετο η πολύτιμη θήκη μήκους 15 εκατοστών και βάρους 100 γραμμαρίων, και παρά το γεγονός ότι ήχησε ο συναγερμός έφυγαν από το κτίριο σαν κύριοι.

Ο πρόεδρος του διαμερίσματος Λουάρ Ατλαντίκ, Φιλίπ Γκροσβαλέ, δήλωσε ότι οι ληστές «επιτέθηκαν στην κοινή κληρονομιά μας» και απέσπασαν αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας. «Η θήκη που περιείχε την καρδιά της Αννας της Βρετάνης ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα σύμβολο.

Ανήκει στην ιστορία μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ η Κατρίν Τουσεφό, δημοτική σύμβουλος της περιοχής, έκανε έκκληση στους ληστές να επιστρέψουν το πολύτιμο περιεχόμενό της.

Η καρδιά της Αννας της Βρετάνης, η οποία στέφθηκε δύο φορές βασίλισσα της Γαλλίας, φυλασσόταν στο μουσείο για περισσότερο από 130 χρόνια. Μετά τον θάνατό της η βασίλισσα είχε ταφεί στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι, αλλά η καρδιά της είχε φυλαχτεί στον τάφο της οικογένειάς της στη Νάντ, ως ένδειξη της αφοσίωσής της στη Βρετάνη.

Η Αννα της Βρετάνης, η οποία απεβίωσε το 1516 σε ηλικία 36 ετών, στέφθηκε βασίλισσα αρχικά το 1491, όταν παντρεύτηκε τον Κάρολο Η’. Εναν χρόνο μετά τον θάνατό του, το 1499, έγινε εκ νέου βασίλισσα μετά τον γάμο της με τον Λουδοβίκο ΙΒ’.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ