Ξανθιές για πάντα!

❱❱ Γενετική έρευνα αποκαλύπτει γιατί οι άνδρες προτιμούν αυτό το χρώμα μαλλιών στις γυναίκεςΤον λόγο που οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη γενετική έρευνα που έχει γίνει ποτέ για το χρώμα των μαλλιών. Ανακάλυψαν 124 γονίδια που επηρεάζουν το χρώμα των μαλλιών, η μελέτη των οποίων έδειξε ότι οι ξανθές γυναίκες αρέσουν περισσότερο στους άντρες για λόγους που σχετίζονται με την εξέλιξη και την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Ειδικότερα, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τους καθηγητές Τιμ Σπέκτορ του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου και Μάνφρεντ Κάιζερ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ερασμος του Ρότερνταμ ανέλυσαν στοιχεία DNA από σχεδόν 300.000 ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες ευρωπαϊκής καταγωγής έχουν διπλάσια πιθανότητα να είναι φυσικές ξανθές από ό,τι οι άνδρες ξανθοί. Από την άλλη, οι άνδρες έχουν τριπλάσια πιθανότητα να έχουν μαύρα μαλλιά σε σχέση με τις γυναίκες.

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ το ανθρώπινο είδος εξελισσόταν, οι ξανθές γυναίκες αποδεικνύονταν πολύ πιο ισχυρές στο να μεταβιβάζουν στις επόμενες γενεές τα γονίδια του ξανθού χρώματος των μαλλιών. Σύμφωνα με θεωρία εξέλιξης των ειδών, του Δαρβίνου, για να επιβιώσει ένα είδος η φυσική επιλογή επιβάλλει να ζευγαρώνουν οι εκπρόσωποι των δύο φύλων που είναι πιο ισχυροί από κάθε άποψη, ακόμη και γενετική. «Η έρευνά μας επιβεβαίωσε ότι πρέπει να υπήρξε μια φυσική επιλογή προς τις ξανθιές» εξηγεί η Βερονίκ Μπατάιγ του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ