Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Δεν ξεχνά το θαύμα

❱❱ Η συγκλονιστική ανάρτηση της Βασιλικής Πλεξίδα για την Παναγία που την έσωσε από την πτώση του ελικοπτέρουΕίναι ζωντανή χάρη στο θαύμα της Παναγίας και αυτή η πεποίθηση καθορίζει πλέον τη στάση ζωής της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, που δεν παραλείπει να διατρανώνει την πίστη της όσο πιο συχνά μπορεί. Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις 19 Απριλίου του 2017, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στο Σαραντάπορο, η βαθιά θρησκευόμενη στρατιωτικός επισκέφθηκε τον τόπο του δυστυχήματος.

«Και η σημερινή μέρα από τις πιο σημαντικές μέρες στη ζωή μου! Σε ευχαριστώ, Παναγία μου, που με αξίωσες να σε τιμήσω στο σημείο στο οποίο με μετέφερες στην αγκαλιά σου, θαυματουργώντας έτσι με τη διάσωσή μου!!! Να έχεις υπό την σκέπην σου τους συναδέλφους ήρωές μας που έπεσαν στο σημείο εκεί!» έγραψε στην ανάρτηση που έκανε η 28χρονη αξιωματικός, προκαλώντας συγκίνηση.

Η Βασιλική Πλεξίδα μοιράζεται συχνά την εμπειρία της και το θαύμα της Παναγίας της Ακρωτηριανής στη Σέριφο, που αποτελεί το καταφύγιο της ψυχής της. Εκεί έχει αφιερώσει τα κομποσκοίνια που φορούσε, τη σκισμένη στολή της και ένα καντήλι με ομοίωμα του ελικοπτέρου Χιούι.

Τη συγκεκριμένη μονή στη Σέριφο την είχε επισκεφθεί με τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια διακοπών τους και από την πρώτη φορά δέθηκαν ψυχικά με τον χώρο και τη γερόντισσα ηγουμένη Ανθοδόχη, που έγινε η πνευματική καθοδηγήτριά τους. Εκτοτε στις άδειές τους φρόντιζαν να επισκέπτονται το μοναστήρι και να προσεύχονται στη Μεγαλόχαρη.

Μάλιστα, πριν από τη μοιραία πτήση η αρχιλοχίας είχε τηλεφωνήσει στην ηγουμένη και της είχε ζητήσει να προσευχηθεί για εκείνη και τους συναδέλφους της. Κατά τη διάρκεια των ερευνών για το ελικόπτερο ο σύζυγός της είχε επικοινωνήσει με τη γερόντισσα, η οποία του έδινε κουράγιο και τον βεβαίωνε ότι η Βασιλική θα είναι καλά.

Στο δυστύχημα, που βύθισε στο πένθος τις Ενοπλες Δυνάμεις, είχαν χάσει τη ζωή τους ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής. Στη μνήμη τους θα πραγματοποιηθεί ετήσιο τρισάγιο αύριο στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο του μνημείου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...