Εκστασιασμένος ο πρέσβης των ΗΠΑ από την επίσκεψη στο Άγιον Όρος

❱❱ Εντυπωσιασμένος από την πνευματικότητα που αποπνέει η επιβλητική Μονή Βατοπαιδίου έμεινε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, που επισκέφθηκε πρώτη φορά τον Αγιο Ορος. Ο Αμερικανός αξιωματούχος ξεναγήθηκε από τον ηγούμενο Εφραίμ στη μονή, έμαθε για τη μακραίωνη και πλούσια ιστορία της και δεν παρέλειψε να ανεβάσει τις εντυπώσεις του και φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter. «Το Ορος Αθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος και ευχαριστώ θερμά τον ηγούμενο Εφραίμ που με μύησε στην πλούσια ιστορία του Βατοπαιδίου, στην πρώτη στάση μου εδώ. Εντυπωσιάστηκα επίσης από την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της» έγραψε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του, συναντήθηκε στο Βατοπαίδι και με τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο και είχαν μια σημαντική συζήτηση για την Ορθοδοξία παγκοσμίως και την υποστήριξη των ΗΠΑ στο θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το Βατοπαίδι, η δεύτερη στην αγιορείτικη ιεραρχία μονή έπειτα από αυτή της Μεγίστης Λαύρας, φέρεται ότι ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο τον 4ο αιώνα και δεσπόζει ως σήμερα στην Αθωνική Πολιτεία, αποτελώντας βασικό θεματοφύλακα της ορθόδοξης πίστης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ