Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Συνέλαβαν 33 μέλη σπείρας που πουλούσε κλεμμένα αυτοκίνητα μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών

❱❱ Υπερβαίνουν τα 2.000.000 ευρώ τα κέρδη ενός κυκλώματος που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες πουλώντας τους κλεμμένα αυτοκίνητα μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών, αφού πρώτα παραποιούσε τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί.

Συνολικά συνελήφθησαν 33 μέλη της σπείρας ηλικίας από 19 έως 72 ετών, ανάμεσα στα οποία και οι πέντε αρχηγοί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες αναρτούσαν σε διαδικτυακές ιστοσελίδες αγγελίες πώλησης παντός τύπου μεταχειρισμένων οχημάτων και εξαρτημάτων τους, σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από τις αντίστοιχες της αγοράς, ώστε να προσελκύουν το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών.

Στην ανάρτηση των αγγελιών δήλωναν ότι το προς πώληση όχημα βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, συνήθως νησί, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι αγοραστές να μην πηγαίνουν να το δουν από κοντά. Οταν οι δράστες έφταναν σε προφορική συμφωνία για την πώληση, αξιολογούσαν το επίπεδο ευκολοπιστίας του εκάστοτε αγοραστή, ώστε να αποσπάσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν. Αρχικά αποσπούσαν ένα ποσόν ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος και την κατοχύρωσή του λόγω της μεγάλης ζήτησής του από άλλους αγοραστές και διέγραφαν την αγγελία πώλησης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας άλλα προσχήματα, όπως η πληρωμή ΦΠΑ, μεταφορικών εξόδων ή εξόδων μεταβίβασης, κατάφερναν να πάρουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

ty

Η σπείρα δεν περιόριζε τη δράση της σε έναν τομέα και διέπραττε απάτες και με άλλες μεθόδους. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα μέλη της έρχονταν σε επαφή με επιχειρήσεις και με ιδιώτες παριστάνοντας τους υποψήφιους αγοραστές και αποσπούσαν εμπορεύματα και διάφορα αντικείμενα, όπως προϊόντα συγκομιδής ελιάς, κατεψυγμένα θαλασσινά, ξηρούς καρπούς, καφέ και φιάλες με ουίσκι!

Οπως αποδείχθηκε από την έρευνα, από το 2015 ως τώρα οι κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει περισσότερες από 237 απάτες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε εκατοντάδες ακόμη σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αρχηγοί και τα βασικά μέλη της οργάνωσης νομιμοποιούσαν τα τεράστια οικονομικά οφέλη που αποκόμιζαν από τη δράση τους κάνοντας πλούσια ζωή, καθώς διέμεναν σε πολυτελείς κατοικίες και οδηγούσαν ακριβά αυτοκίνητα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....