Τσαρλατάνοι στο διαδίκτυο «θεραπεύουν» τον καρκίνο με γαϊδουράγκαθα

❱❱ Συναγερμό για τη δημόσια υγεία κρούει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και στις άλλες αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές σχετικά με τη λειτουργία σελίδας στο διαδίκτυο που…… πουλάει αιθέρια έλαια, όπως κανναβέλαιο, βερικοέλαιο και γαϊδουράγκαθο, για την ολιστική θεραπεία του καρκίνου, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του AIDS και πολλών άλλων σοβαρών παθήσεων!

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ζητάει από τον ΕΟΦ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να ξεκινήσουν κατεπείγουσα έρευνα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας της εταιρίας με την επωνυμία «Ροδόκηπος των Φιλοσόφων» με έδρα τη Θεσσαλονίκη «…ένεκα του άμεσου και σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας που τίθεται από τη συνέχιση της ανωτέρω παράνομης, ανεξέλεγκτης και παραπλανητικής πώλησης αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η ιστοσελίδα διαθέτει στην ελληνική αγορά διαφορά αιθέρια έλαια και κηραλοιφές για την ολιστική θεραπεία σοβαρών νόσων όπως αγγειακές παθήσεις, μυασθένειες, παθήσεις του ουροποιητικού και αρθροπάθειες. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στον αναγνώστη της ιστοσελίδας η επισήμανση της εταιρίας: «SOS… H Επιστημονική Κοινότητα παραδέχεται πως η Χημειοθεραπεία είναι ΑΠΑΤΗ και άκρως ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ, επιφέρει μεγαλύτερη καρκινογένεση. Ενημερωθείτε άμεσα…».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, χαρακτήρισε τη δραστηριότητα της εταιρίας «εγκληματική» και συμπλήρωσε: «Παρόμοιες ιστοσελίδες έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από τον σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά δύνανται να «θεραπεύσουν» το AIDS/HIV, την ηπατίτιδα, νεοπλασματικές παθήσεις, τον πολύποδα, επιληψία, αγγειακές παθήσεις, αυτοάνοσες παθήσεις, παθήσεις ύπατος, τη μυϊκή δυστροφία, τον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, την υπογονιμότητα κ.λπ. Μάλιστα, οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την πάθηση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε την ολιστική θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου με σκεύασμα που στοιχίζει 207,50 ευρώ και του καρκίνου του ήπατος 215 ευρώ. Κηραλοιφή κρέμα για την οστεοαρθρίτιδα, 24 ευρώ, θεραπευτικό έλαιο για τη φλεβίτιδα και τις θρομβώσεις, 18 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ