Μέγα δέος και κατάνυξη στα Χανιά!

❱❱ Μπάντα του Ναυτικού και άγημα της Αεροπορίας υποδέχτηκαν το άφθαρτο χέρι της αγίας Μυροφόρου Μαρίας ΜαγδαληνήςΑπό την
Εύα Παπαδάτου 

Με τιμές υποδέχτηκαν τα Χανιά το άφθαρτο χέρι της αγίας Μυροφόρου Μαρίας Μαγδαληνής, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Ορους. Το ιερό λείψανο έφτασε συνοδεία μοναχών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και με τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η καμπάνα του μοναστηριού χτυπούσε ασταμάτητα και ο μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, πλαισιωμένος από ιερείς της μητρόπολης, υποδέχτηκε συγκινημένος το άφθαρτο χέρι. Ομορφο ήταν το σκηνικό με την τιμητική συνοδεία των Κρητικών που φορούσαν παραδοσιακές στολές, ενώ δεκάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την πομπή και να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο. Παρακλήσεις πραγματοποιούνταν χθες ανά δύο ώρες και το βράδυ έγινε ιερά αγρυπνία.

Το λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων έως και σήμερα το μεσημέρι στις 15.00, οπότε θα μεταφερθεί στον Ναό της Αγίας Μαρίνας Μαγδαληνής στην περιοχή Χαλέπα Χανίων με μεγάλες τιμές. Εκεί θα παραμείνει μέχρι το βράδυ, οπότε θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

Ευωδιάζει

Το αριστερό χέρι της αγίας Μυροφόρου και ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής αρχικά παρουσιαζόταν γυμνό πάνω σε ένα κόκκινο βελούδο, δηλαδή όχι μέσα στη χρυσή θήκη. Σύμφωνα με μοναχό της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Ορους, «το χέρι είναι άφθαρτο, με όλο του το δέρμα και τους τένοντες. Διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και ευωδιάζει.

Μάλιστα, εξαιτίας των θαυμάτων της, η αγία Μαρία η Μαγδαληνή θεωρείται και δεύτερη κτήτορας της Σίμωνος Πέτρας. Ενα από τα θαύματα έγινε το 1945, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στα δάση της Ιεράς Μονής των Ιβήρων. Η φωτιά έφτασε στην κορυφογραμμή όπου συνορεύουν τα Μοναστήρια Ιβήρων, Φιλοθέου και Ξηροποτάμου, και τότε οι αδελφοί ιερομόναχοι Νεόφυτος και Παντελεήμων πήραν μαζί τους το λείψανο της αγίας Μαρίας. Μόλις πλησίασαν μπροστά από τη φωτιά κρατώντας το ιερό χέρι και κάνοντας αγιασμό, η φωτιά έσβησε τελείως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...