Ξενοδοχεία στο έλεος των χάκερ

❱❱ «Ειδική» κάρτα μπορεί να ξεκλειδώνει τις πόρτες των δωματίων χωρίς να αφήνει ίχνηΟ εφιάλτης των ταξιδιωτών ότι μπορεί να τους κλέψουν μέσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου προσωπικά αντικείμενα ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα, προειδοποιούν ειδικοί σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Οπως διαπίστωσαν, οι πόρτες σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη μπορεί να χακαριστούν και να παραβιαστούν, χωρίς μάλιστα ο δράστης να αφήσει ηλεκτρονικά ή άλλα ίχνη.

Η εταιρία F-Secure μελέτησε επί 12 χρόνια το ηλεκτρονικό πρόγραμμα των κλειδαριών που χρησιμοποιούν πολλά ξενοδοχεία εδώ και 20 χρόνια. Σύμφωνα με το BBC, δύο υπάλληλοι της F-Secure βρήκαν το αδύνατο σημείο του προγράμματος και μετά από προσπάθειες που διήρκεσαν ένα έτος δημιούργησαν κάρτα χακαρίσματος.

Η κάρτα άνοιγε όλες τις πόρτες του ξενοδοχείου χωρίς να ενεργοποιείται στο κεντρικό σύστημα η ένδειξη «μη εξουσιοδοτημένη είσοδος» στο δωμάτιο. Μάλιστα, με την ίδια κάρτα κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τον ανελκυστήρα που οδηγεί στην πτέρυγα με τα VIP δωμάτια και την είσοδο του γκαράζ.

Η εταιρία αποφάσισε να ελέγξει την ασφάλεια των κλειδαριών, όταν ο φορητός υπολογιστής ενός από τους υπαλλήλους της εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Το ηλεκτρονικό σύστημα του ξενοδοχείου έδειχνε ότι κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο δεν είχε μπει στο δωμάτιο. Τότε, δύο υπάλληλοι της εταιρίας αποφάσισαν να ερευνήσουν αν υπήρχε τρόπος να χακάρει κανείς το πρόγραμμα των κλειδαριών και να ανοίξει την πόρτα χωρίς να αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη.

Η εκπρόσωπος της F-Secure Ασα Αμπλοϊ υποστήριξε ότι η εταιρία που δημιούργησε το πρόγραμμα των κλειδαριών έχει ενημερωθεί και ήδη λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ