Νέα δικαστική μάχη στον εμφύλιο της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη

❱❱ Ακόμα ένα επεισόδιο στον σκληρό «εμφύλιο» που μαίνεται ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη θα γραφτεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών…… όπου σήμερα αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση της Τίνας και του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, καθώς και της μητέρας τους Παρθενόπης (Πόπη) Φραγκούλη, για να διαταχθεί η διεξαγωγή έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της εταιρίας ΕΞΕ στην οποία ανήκει και το πεντάστερο ξενοδοχείο «Cape Sounio»!

Τα δύο παιδιά και η επί 43 χρόνια σύζυγος του ιδρυτή της Grecotel Νίκου Δασκαλαντωνάκη, οι οποίοι αποτελούν τους μετόχους πλειοψηφίας της εταιρίας, υποστηρίζουν ότι πίσω από την εξαγορά του «Cape Sounio» από έναν «επενδυτή» από τον Παναμά κρύβεται ο πατέρας τους (το οποίο αρνείται κατηγορηματικά η πλευρά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη)! Μάλιστα, στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσω του δικηγόρου τους είχαν ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής για να μη δημοσιευτούν από το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του ομίλου που ενέκριναν τη μεταβίβαση του ξενοδοχείου (το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής).

Η αγωγή

Ο Αρειος Πάγος, με την υπ΄ αρ. 1340/2017 απόφαση, είχε απορρίψει αμετάκλητα την αγωγή του Νίκου Δασκαλαντωνάκη κατά της συζύγου του και των δύο παιδιών του με την οποία ζητούσε να αναγνωριστεί ότι η συμμετοχή τους στα μετοχικά κεφάλαια 21 εταιριών του ομίλου ήταν εικονική ή σύμβαση εντολής ή δωρεάς. Ο Αρειος Πάγος έκρινε δηλαδή ότι η Παρθενόπη Φραγκούλη και οι Τίνα και Γιάννης Δασκαλαντωνάκης ήταν αληθινοί μέτοχοι και όχι εικονικοί.

Στα δύο στρατόπεδα βρίσκονται από τη μία πλευρά ο «πατριάρχης» της επιχειρηματικής φαμίλιας Νίκος Δασκαλαντωνάκης με την κόρη του Mαρί, σύζυγο του Nίκου Σηφουνάκη, και από την άλλη η πρώην σύζυγός του με τον Γιάννη και την Τίνα Δασκαλαντωνάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ