Καμιά ανησυχία για τον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική

❱❱ Δεν ανησυχεί τους σεισμολόγους ο σεισμός των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου δέκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς.«Πρόκειται για μια μεμονωμένη σεισμική δραστηριότητα, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε ανάμεσα στη Νέα Μάκρη και στον Μαραθώνα» διευκρίνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους, οι οποίοι έχουν μελετήσει την πορεία του στη διάρκεια των χρόνων και έχουν διαπιστώσει ότι γενικότερα δεν δίνει μεγάλα μεγέθη σεισμών. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι το ίδιο ρήγμα είχε δώσει τον περασμένο Ιανουάριο μια σειρά από δονήσεις που κυμαίνονταν περίπου στο ίδιο μέγεθος με τον σεισμό της Τρίτης, με τη μεγαλύτερη να μην ξεπερνά τα 4,4 Ρίχτερ.

Πάντως, η δόνηση προκάλεσε δικαιολογημένα αναστάτωση στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, γιατί είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, που υπολογίστηκε στα 9 χιλιόμετρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν μία ώρα μετά τα 4,1 Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν από τη 1 τα ξημερώματα, σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός με το ίδιο επίκεντρο, ο οποίος ήταν μικρότερος σε μέγεθος, μόλις 2,7 Ρίχτερ.

Από τότε δεν έχει σημειωθεί άλλη δόνηση, όπως τόνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ωστόσο, όπως πάντα, οι ειδικοί παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ