Η Λαγούδη προσπάθησε να βγει από το Ι.Χ. της ενώ καιγόταν

❱❱ Νέο συμπληρωματικό υπόμνημα, αποτελούμενο από 15 σελίδες, συνέταξε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο οποίος στα τέλη Μαρτίου είχε παραδώσει την 71 σελίδων έκθεσή του που ενίσχυε το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Ο απόστρατος αντιστράτηγος και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα για τις φονικές τοξικές μάσκες που σκοτώνουν τους Eλληνες πυροσβέστες, αναφέρει στο νέο υπόμνημα ότι κατά την έναρξη, ανάπτυξη, εξέλιξη και αυτοκατάσβεση της φωτιάς στο αυτοκίνητό της η 44χρονη χήρα καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Αυτό προκύπτει από το κάψιμο της ζώνης του συνοδηγού στο συγκεκριμένο σημείο και από το άκαυστο πίσω μέρος του συγκεκριμένου καθίσματος. Το νέο αυτό στοιχείο αποδεικνύει ότι το κάθισμα του συνοδηγού δεν ήταν σε κεκλιμένη θέση, όπως έδειξε η αυτοψία της Αστυνομίας, αλλά σε κανονική ανάπτυξη, και σε αυτό καθόταν η Ειρήνη Λαγούδη.

Υδροκυάνιο

Επίσης, από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν ανιχνεύτηκε υδροκυάνιο, που παράγεται από τα πλαστικά και συνδέεται με την πυρολυτική συμπεριφορά τους όταν καίγονται. Αυτά έπρεπε να βρεθούν στο αίμα της Λαγούδη, μαζί με το μονοξείδιο. Αυτό σημαίνει ότι το μπιτόνι και ο κουβάς δεν βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού.
Παράλληλα, ο ειδικός πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες, αναλύοντας το πελματιαίο αποτύπωμα παπουτσιού που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, εξήγησε ότι τη στιγμή κατά την οποία έγινε το εντύπωμα του παπουτσιού της γυναίκας μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε η εξέλιξη της φωτιάς και αυτό «δείχνει» ότι ήταν ζωντανή και πως προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ