Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα

❱❱ Γιατροί νοσοκομείων και νοσηλευτές έπαιζαν με τον πόνο ασθενών και τα κονομούσανΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Τεράστια κέρδη από τον ανθρώπινο πόνο έβγαζαν γιατροί, νοσηλευτές και ιδιώτες φαρμακοποιοί, οι οποίοι συμμετείχαν στο δαιδαλώδες κύκλωμα που έβαζε στο χέρι με αριστοτεχνικό τρόπο πανάκριβα φάρμακα για καρκινοπαθείς από τις αποθήκες δημόσιων νοσοκομείων και τα μεταπωλούσε σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή και σε ιδιώτες σε χώρες των Βαλκανίων.

Εδώ και μία διετία, όπως προέκυψε από την εν εξελίξει έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας που εξάρθρωσε το κύκλωμα, τα μέλη του είτε έκλεβαν τα αντικαρκινικά φάρμακα είτε τα προμηθεύονταν από τα νοσοκομεία μέσω συνταγογράφησης και θησαύριζαν πουλώντας τα στη μισή τιμή σε ασθενείς που τα είχαν άμεση ανάγκη.

Σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα έπαιζαν γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι συνταγογραφούσαν στο όνομα ανύπαρκτων προσώπων ή και συνεργών τους τα πανάκριβα φάρμακα, τα οποία χορηγούνταν για άμεση θεραπεία απευθείας από την αποθήκη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Βρόμικη» δουλειά

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι νοσηλευτές που συμμετείχαν στο κύκλωμα αναλάμβαναν να κάνουν τη «βρόμικη» δουλειά, όταν ήταν δύσκολη η συνταγογράφηση συγκεκριμένου φαρμάκου. Ουσιαστικά, δηλαδή, αναλάμβαναν να κλέψουν το φάρμακο μέσα από την αποθήκη του νοσοκομείου! Στη συνέχεια, όταν στο τέλος κάθε μήνα συγκεντρωνόταν μια ικανοποιητική ποσότητα αντικαρκινικών και όχι μόνο φαρμάκων, τα διακινούσαν σε συνεργαζόμενους φαρμακοποιούς, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών κάθε φαρμακείου.

Κατά μία πληροφορία, στο κύκλωμα φέρεται ότι συμμετείχαν ακόμα και εργαζόμενοι που είχαν αναλάβει την καθαριότητα σε δημόσια ιδρύματα και είχαν «στρατολογηθεί» από τους κατηγορουμένους για να κλέβουν φάρμακα από την αποθήκη! Αλλωστε, πριν από μερικούς μήνες είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. ένα ζευγάρι Αλβανών που εργαζόταν σε εταιρία καθαρισμού, η οποία είχε σύμβαση με δημόσιο νοσοκομείο, και στην κατοχή του είχε βρεθεί πλήθος κλεμμένων αντικαρκινικών φαρμάκων, τα οποία ενδεχομένως σκόπευε να πωλήσει σε χώρες των Βαλκανίων μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν προσαχθεί πάνω από 20 άτομα, ανάμεσά τους 15 γιατροί, που φέρεται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα. Επίσημες ανακοινώσεις για τα πλήρη αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται σήμερα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ