Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Μπάζα» 2.280.000 € από σπείρα απατεώνων που έταζε ρυθμίσεις χρεών σε Δημόσιο και τράπεζες

❱❱ Σπείρα με εγκέφαλο 46χρονη είχε αποσπάσει πάνω από 2.280.000 € από τα θύματά της, υποσχόμενη ρυθμίσεις σε δημόσιο και τράπεζεςΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Περισσότερα από 2.280.000 ευρώ υπολογίζεται ότι «έφαγε» από τουλάχιστον 20 ανυποψίαστους πολίτες ένα κύκλωμα απατεώνων που δρούσε από το 2013.

Με «εγκέφαλο» μια 46χρονη που συστηνόταν ως μεγαλοδικηγόρος ή οικονομολόγος διεθνών οίκων με υψηλές επαφές, ακόμα και με μυστικές υπηρεσίες, υποσχόταν ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και λύσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω διακανονισμού με τις τράπεζες, ακόμα και σε εξαιρετικά πολύπλοκες περιπτώσεις, όταν τα θύματα κινδύνευαν με δήμευση της περιουσίας τους! Η απίστευτη υπόθεση απάτης εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος έπειτα από πολύμηνες έρευνες, με αποτέλεσμα τη σύλληψη της σατανικής γυναίκας και των συνεργών της.

Πρόκειται για έναν 44χρονο που εμφανιζόταν δήθεν ως σύζυγός της και ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, μια 50χρονη που φερόταν ως σωματοφύλακας και οδηγός της, και έναν 55χρονο, ο οποίος συστηνόταν ως καθηγητής πανεπιστημίου και ως βοηθός και γραμματέας της! Ακόμη, κατηγορούνται μια 48χρονη και ένας 82χρονος.

Η σατανική 46χρονη έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και αλίευε τα θύματά της μέσω ευκαιριακών προσωπικών γνωριμιών.

Στη συνέχεια επέκτεινε το κόλπο της στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του εκάστοτε θύματος, στο οποίο υποσχόταν με την πειθώ που διέθετε πως είναι σε θέση να του λύσει ακόμη και την τετελεσμένη διαφορά του με τράπεζα για να γλιτώσει το ακίνητο ή την περιουσία του από τη δήμευση. Το ίδιο ακριβώς υποσχόταν και για υπέρογκες οφειλές προς το Δημόσιο.

Δικαστικός φάκελος

Μάλιστα, αρχικά δεν ζητούσε χρήματα, παρά μόνο έγγραφα για τις τραπεζικές καταθέσεις και την ακίνητη περιουσία του θύματος, δήθεν για να δημιουργήσει άμεσα δικαστικό φάκελο για την εκδίκαση της υπόθεσης. Με τον τρόπο αυτόν μάθαινε την περιουσιακή κατάσταση του θύματος και έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό της.

Ζητούσε από τα θύματα της να της δώσουν μετρητά για την προώθηση της δικαστικής υπόθεσης ή της οικονομικής λύσης που πρότεινε, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είχε βάλει τους ανυποψίαστους οφειλέτες να πουλήσουν ακόμα και ακίνητα συγγενικών τους προσώπων, ώστε να τους πάρει χρήματα.

Οταν πια είχε «τσεπώσει το παραδάκι», εξαφανιζόταν και, όταν τα θύματά της κατάφερναν να τη βρουν στο τηλέφωνο, προφασιζόταν πάντα σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία της σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, αλλά και στα σπίτια τους, όπου έγιναν έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων σχετικών με υποθέσεις θυμάτων, μια στρογγυλή σφραγίδα δήμου, κινητά, υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κοσμήματα και τιμαλφή, και το ποσό των 2.150 ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...