Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Τέλος στον εφιάλτη της κακοσμίας

❱❱ Ανοίγει ο δρόμος για νέας γενιάς αποσμητικά, μετά την ανακάλυψη της πρωτεΐνης που «ταΐζει» βακτήρια τα οποία αναπτύσσουν άσχημη μυρωδιάΕρευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Γιορκ φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στον εφιάλτη της κακοσμίας στα λεωφορεία, και όχι μόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανακάλυψαν τρόπο να δημιουργήσουν νέας γενιάς αποσμητικά, τα οποία θα λύνουν το πρόβλημα στη… γέννησή του.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «eLife» εξηγούν ότι τα υπάρχοντα αποσμητικά είτε σκοτώνουν τα βακτήρια της μασχάλης που προκαλούν άσχημη μυρωδιά είτε προσπαθούν να καλύψουν την κακοσμία. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκάβιν Τόμας, επικεντρώθηκε στη βάση του προβλήματος, καθώς στόχος της είναι να μην επιτρέψει στα βακτήρια να παράξουν την κακή μυρωδιά.

Ειδικότερα, έρευνα του ίδιου πανεπιστημίου το 2015 είχε δείξει ότι για την κακοσμία από τις ιδρωμένες μασχάλες ευθύνονται μόνο ελάχιστα από τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε αυτές. Ο Τόμας και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια αυτά τρέφονται με άοσμες θρεπτικές ουσίες του ιδρώτα, οι οποίες μετά την πέψη τους μετατρέπονται σε ουσίες που μυρίζουν άσχημα.

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι, για να εισέλθουν στο βακτήριο οι θρεπτικές ουσίες, πρέπει να τις μεταφέρει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Σε περίπτωση που οι επιστήμονες μπλοκάρουν τη δράση της πρωτεΐνης, τα βακτήρια δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες και, κατά συνέπεια, δεν θα παράγουν άσχημη μυρωδιά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ερευνητές έκαναν το πρώτο βήμα, καθώς κατανόησαν τη δομή της πρωτεΐνης. «Αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εξειδικευμένα προϊόντα (αποσμητικά), που θα στοχοποιούν τη δράση της πρωτεΐνης» τόνισε ο καθηγητής.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...