Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Δίκη-θρίλερ για το «λούνα παρκ του τρόμου»

❱❱ Αναβολή Νο 4 στην εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 13χρονου! «Καμπάνα» στον «άφαντο» διερμηνέαΗ δίκη για τον θάνατο του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου στον μοιραίο παιδότοπο στο Ελληνικό, που πάγωσε ολόκληρη την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2014, είναι χαμένη στη… μετάφραση εδώ και τεσσεράμισι χρόνια. Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας προσέκρουσε και αυτή τη φορά στην έλλειψη διερμηνέα, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να δώσει την τέταρτη κατά σειρά αναβολή στην υπόθεση!

Η δίκη για το «λούνα παρκ του τρόμου», η οποία έχει εισαχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ήδη από τον Ιανουάριο του 2017, ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου. Ομως, ούτε αυτή τη φορά εμφανίστηκε ο διερμηνέας που είχε διορίσει το δικαστήριο για δύο από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους χειριστές των παιχνιδιών, που κατάγονται από το Μπανγκλαντές, γεμίζοντας απογοήτευση τους τραγικούς γονείς, οι οποίοι ακόμα περιμένουν τη δικαίωση και την απονομή της δικαιοσύνης!

Οπως είπε στην «Espresso» η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου 13χρονου, Μαρία Γκέλη, αφού έπεσε στο κενό κάθε προσπάθεια να εντοπιστεί ο διερμηνέας, το δικαστήριο αποσύρθηκε για να πάρει μία απόφαση. Οταν επέστρεψε, διέταξε να διοριστεί νέος διερμηνέας, είτε απευθείας από τον κατάλογο είτε ύστερα από συνεννόηση της Εισαγγελίας με την πρεσβεία του Μπανγκλαντές. Παράλληλα, ανέβαλε την υπόθεση για τις 5 Δεκεμβρίου 2018 και επέβαλε στον «άφαντο» διερμηνέα ποινή τετράμηνης φυλάκισης για απείθεια!

Χτυπούσε σε κιγκλιδώματα

Το δυστύχημα, το οποίο συγκλόνισε το πανελλήνιο, είχε συμβεί στις 27 Απριλίου 2014, όταν ο 13χρονος Βασίλης Ζωγράφος και η 9χρονη αδελφή του Ελεάννα έπαιζαν αμέριμνοι στο λούνα παρκ.
Τότε, ένα ξαφνικό μπουρίνι σήκωσε στον αέρα τον φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τη φουσκωτή πισίνα και να «πετάξει» σε απόσταση 30 μέτρων! Εως ότου προσγειωθεί στο έδαφος, ο κύλινδρος χτυπούσε πάνω σε κιγκλιδώματα και στροβιλιζόταν ανεξέλεγκτα μέσα στον υπαίθριο παιδότοπο. Το αποτέλεσμα ήταν ο 13χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί, ενώ η αδερφή του υπέστη βαριά θλάση στον πνεύμονα και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παίδων».

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν ο Ιταλός ενοικιαστής του εξοπλισμού, ο Ελληνας διαχειριστής και οι τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ομως, αν και έχουν ήδη περάσει τέσσερα χρόνια, η δίκη τους δεν έχει αρχίσει ούτε καν σε πρώτο βαθμό, αφού σε όλες σχεδόν τις δικασίμους που προηγήθηκαν το δικαστήριο αναλωνόταν σε ένα «γαϊτανάκι» αναζήτησης διερμηνέων και κάθε φορά η δίκη… σχολούσε!
Ολα αυτά έχουν φέρει σε οριακό σημείο τόσο τους γονείς όσο και την αδελφή του μικρού αγοριού, καθώς, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, είναι αναγκασμένοι να βιώνουν ξανά και ξανά την τραγωδία, χωρίς όμως να φτάνει σε λύση. Την ίδια ώρα, όπως τονίζουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια, είναι απορίας άξιο πώς μια τόσο σοβαρή δίκη, την οποία προκάλεσε η ίδια η Πολιτεία με την άσκηση των ποινικών διώξεων, δεν προχωρά και βρίσκεται σε τόσο αρχικό στάδιο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...