Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τσάκωσαν «πλοκάμι» της αλβανικής μαφίας

❱❱ Οι τρεις συλλήψεις για την ένοπλη συμπλοκή στα Εξάρχεια αποκάλυψαν κύκλωμα απαγωγέων, μαστροπών και εκβιαστών με δίχτυα σε όλη την Ε.Ε.Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Μπροστά σε κύκλωμα μαστροπών, εκβιαστών και απαγωγέων, που έχει απλώσει τα δίχτυα του στην Ευρώπη, βρέθηκε η Ασφάλεια Αττικής μετά τις συλλήψεις που ακολούθησαν τη συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Αλβανών κακοποιών στην οδό Μαυρομματαίων στα Εξάρχεια, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση τους οδηγούν στο συμπέρασμα πως έχουν να κάνουν με κάποιο μεγάλο παρακλάδι της αλβανικής μαφίας, η οποία χρησιμοποιεί «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές, ειδικούς στις εκρήξεις, μαστροπούς αλλά και επαγγελματίες απαγωγείς.
Αρχικά, λίγο μετά την ένοπλη συμπλοκή στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν δύο σεσημασμένους Αλβανούς, ενώ ένας τρίτος συνεργός τους προσπάθησε να ξεφορτωθεί ένα τσαντάκι, πετώντας το στο εσωτερικό μιας καφετέριας.

Ομως ένας παρατηρητικός αστυνομικός τού πέρασε χειροπέδες και κατάσχεσε το τσαντάκι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε μέσα ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, 260 ευρώ κι ένα αλβανικό διαβατήριο. Στη συνέχεια, από την έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών που ανέλαβαν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι το διαβατήριο ανήκει σε διαβόητο Αλβανό κακοποιό, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το 2015, αφού εξέτισε ποινή μετά τη σύλληψή του το 2005 για τη δολοφονία ενός συμπατριώτη του στο Κιάτο, με τον οποίο είχε διαφορές που είχαν προκύψει από τη μαστροπεία γυναικών. Παράλληλα, πάλι το 2005, ο ίδιος άνθρωπος είχε κατηγορηθεί για την απαγωγή ενός Αλβανού μεγαλοεπιχειρηματία στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Τότε το θύμα είχε απελευθερωθεί, όταν ο αδελφός του δέχτηκε να πληρώσει το ποσό των 180.000 ευρώ. Οπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη ο συγκεκριμένος Αλβανός κακοποιός «φόρτωσε» το τσαντάκι του στον νεαρό συνεργό του, ο οποίος μάλιστα δεν είναι σεσημασμένος, χωρίς όμως να υπολογίζει ότι τα στοιχεία του θα βρεθούν τελικά στα χέρια της Αστυνομίας.

Είχε κάνει πολλά ταξίδια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο επικίνδυνος κακοποιός είχε κάνει πολλά ταξίδια στην πατρίδα του, την Ιταλία, την Ισπανία και σε χώρες της βόρειας Ευρώπης. Η ενημέρωση που έχουν οι αστυνομικοί μέσω των διεθνών Αρχών αναφέρει πως στα συγκεκριμένα κράτη δραστηριοποιείται ένα μεγάλο και ιδιαίτερα επικίνδυνο «πλοκάμι» της αλβανικής μαφίας, το οποίο ασχολείται με τις απαγωγές επιχειρηματιών, τη μαστροπεία και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχει ζητηθεί από την Ασφάλεια η συνεργασία με τις αστυνομίες των χωρών της γηραιάς ηπείρου, καθώς φαίνεται πως το παρακλάδι της μαφιόζικης αλβανικής οργάνωσης στη χώρα μας έχει επαφές με ισχυρά πρόσωπα στα κυκλώματα της αθηναϊκής νύχτας, που ενδέχεται να «νοικιάζουν» μέλη του για δύσκολες αποστολές, ίσως ακόμα και για να εκτελούν συμβόλαια θανάτου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...