Μαθήτρια «φαινόμενο» ετών 38!

❱❱ Η Κοζανίτισσα που συγκέντρωσε στις πανελλαδικές 19.150 μόρια και χτυπάει την πόρτα της ΙατρικήςΔυναμικό comeback στα θρανία ύστερα από 20 χρόνια έκανε στα 38 της χρόνια η γλυκύτατη Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη, αποφασισμένη αυτή τη φορά να πιάσει το όνειρο της Ιατρικής. Και φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να το κάνει πραγματικότητα, καθώς κατάφερε να είναι μεταξύ των αριστούχων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, συγκεντρώνοντας 19.150 μόρια!

Πέρασαν ακριβώς δύο δεκαετίες από την πρώτη της προσπάθεια, το 1998, που όμως η ίδια ποτέ δεν θεώρησε και τελευταία. Η εργασία της ως βοηθός μικροβιολόγου σε διαγνωστικό κέντρο της Κοζάνης ήταν για την ίδια, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας κύκλος που έκλεινε:

«Εχοντας ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο στη ζωή μου, αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Πριν από δύο χρόνια γράφτηκα στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης και έγινα κανονική μαθήτρια παρακολουθώντας τα πρωινά τμήματα του σχολείου».

Δεν ήταν, όμως, εύκολο να συνδυάσει την ιδιότητα της μαθήτριας με αυτή της εργαζομένης.

Ωστόσο, οι εργοδότες της είδαν θετικά την περίπτωσή της και τη διευκόλυναν δίνοντάς της βάρδια που την εξυπηρετούσε. Αν και η καθημερινότητα ήταν πραγματικά δύσκολη και έφτασε στα όρια της αντοχής της, η θέλησή της υπερίσχυσε.

«Το ωράριο ήταν εξαντλητικό, έφευγα στις 7.30 το πρωί και επέστρεφα στο σπίτι στις 9.30 το βράδυ. Κανονική μαθήτρια το πρωί και συνεπής εργαζόμενη από το μεσημέρι και μετά, σ’ ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον εργασίας» είπε, συμπληρώνοντας ότι το καθημερινό δίωρο διάβασμα το συμπλήρωνε με περισσότερες ώρες τα Σαββατοκύριακα.

Χωρίς φροντιστήριο

Λίγο πριν από το Πάσχα η επίμονη 38χρονη πήρε άδεια άνευ αποδοχών και επικεντρώθηκε στον στόχο της, έχοντας πλέον μπει στην τελική ευθεία. Χωρίς φροντιστήριο, αλλά με ατομική προσπάθεια και άπλετη στήριξη από τους καθηγητές της, βλέπει σήμερα ότι μπορεί να αγγίξει το εφηβικό της όνειρο – έστω και με 20 χρόνια καθυστέρηση.

Μόλις καταφέρει να διαβεί το κατώφλι της Ιατρικής ανοίγοντας μπροστά της μια καινούργια ζωή, θα μπορεί να σβήσει από τη μνήμη της την απογοήτευση που ένιωσε το 1998, όταν δεν τα κατάφερε.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ