Ασθμα λόγω του fast food

❱❱ Eρευνα ενοχοποιεί τροφές για αυξημένες κρίσεις, που μπορεί να οδηγήσουν και στον θάνατο

Οι επιστήμονες του Sichuan University επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει διότι οι τροφές αυτές μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στις αναπνευστικές οδούς.

Οπως αναφέρεται στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Respirology», όσοι πάσχουν από άσθμα και καταναλώνουν fast food κινδυνεύουν να πάθουν πάνω από τέσσερις ή πέντε κρίσεις άσθματος τον χρόνο, οι οποίες μπορεί να τους οδηγήσουν στον θάνατο.
Αιτία του κακού φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι οι τροφές αυτές δεν είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι συχνά όσοι τρώνε fast food καταναλώνουν λιγότερα φρούτα ή λαχανικά, αυξάνονται οι πιθανότητες να προκληθεί φλεγμονή στις αναπνευστικές οδούς, η οποία οδηγεί σε κρίση άσθματος.

Διατροφικές συνήθειες

Οι ερευνητές του Sichuan University κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αναλύοντας τα στοιχεία 16 προηγούμενων ερευνών. Οι συμμετέχοντες σε αυτές είχαν ερωτηθεί για τις διατροφικές τους συνήθειες, αλλά και αν λάμβαναν κάποια θεραπεία για το άσθμα. Η ανάλυση των ιατρικών δεδομένων των συμμετεχόντων έδειξε ότι η κατανάλωση fast food συνδέεται με το άσθμα, αλλά και τις αλλεργίες, το έκζεμα, τη ρινική συμφόρηση και την εμφάνιση πυρετού.

Η ανακάλυψη των Κινέζων ερευνητών έρχεται λίγους μήνες μετά την έρευνα του University of Sao Paulo της Βραζιλίας, που έδειξε ότι οι Ελληνες ακολουθούν από τις πιο ανθυγιεινές διατροφές στην Ευρώπη, με υψηλή κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφών, όπως είναι το fast food, τα έτοιμα φαγητά, τα αλλαντικά και τα μπισκότα.

Πρώτη στην κατανάλωση είναι η Βρετανία, με δεύτερη την Πορτογαλία, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.

Αμεση συνέπεια είναι στις χώρες αυτές να υπάρχει υψηλός αριθμός παχύσαρκων ατόμων. Ειδικότερα στη Βρετανία παχύσαρκο είναι το 24,5%, στην Πορτογαλία το 15,2%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 13,4%. Ακολουθούν η Ιταλία με 8,2% και η Γαλλία με 7,1%.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ