Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Mε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Νικόλα

❱❱ Αρχισαν οι καταθέσεις καθηγητών και φίλων του άτυχου 14χρονουΜε τους καθηγητές του λυκείου της Αργυρούπολης και κάποιους φίλους και συμμαθητές του14χρονου Νικόλα Φ., που έβαλε τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας το bullying, άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων που παίρνουν οι αστυνομικοί. 

Η προανάκριση αναμένεται να ολοκληρωθεί με γρήγορους ρυθμούς και τελευταίοι θα δώσουν κατάθεση οι έξι νεαροί τους οποίους κατονόμασε στο σημείωμα που άφησε λίγο προτού απαγχονιστεί στο δωμάτιό του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας στη μαρτυρία μιας φίλης του τραγικού παιδιού, η οποία αποκάλυψε ότι ο Νικόλας είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού σε μια πλατεία κοντά στο σπίτι του. Ο 14χρονος καθόταν σε ένα παγκάκι με φίλες του, όταν μια παρέα μαθητών του ίδιου σχολείου, που κάθονταν πιο πέρα, του ζήτησαν τον λόγο γιατί δήθεν τους κοιτούσε, και μάλιστα τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στα πόδια.

img 4228

Οι συνεχείς κακοποιήσεις είχαν κλονίσει τον ψυχισμό του παιδιού, που αναζητούσε τρόπο να γλιτώσει αλλά δεν έβρισκε. Στο μυστικό ημερολόγιο που κρατούσε τελευταία και το εξέτασαν προσεκτικά οι αστυνομικοί έγραφε μέσα στην απελπισία του: «Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω»! Τελικά, έκανε πράξη τη σκέψη του το περασμένο Σάββατο, βυθίζοντας στο πένθος όσους τον αγαπούσαν…

Οι αστυνομικοί στηρίζουν πολλά στην άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών για το κινητό του Νικόλα και στην εξερεύνηση του υπολογιστή του, που πιστεύουν ότι κρύβουν στοιχεία για την ενδοσχολική βια που φέρεται ότι είχε υποστεί. Οπως λένε, από τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ακόμα τέτοια κατηγορία, με τη νομική έννοια του όρου.

img 4231

Αυτό που ερευνούν είναι το τηλεφώνημα με απόκρυψη που δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου πριν από την αυτοκτονία του, στο πάρτι όπου περνούσε καλά με τους φίλους του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας φίλης του, ο άγνωστος συνομιλητής φέρεται ότι τον απείλησε και τον εξύβρισε, με αποτέλεσμα να κλείσει το κινητό και να αποχωρήσει από το πάρτι λίγο μετά.

Τις αμέσως ερχόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς και ο αδελφός του, καθώς και άλλοι στενοί φίλοι του. Οταν κλείσει ο κύκλος των καταθέσεων, με τους έξι ανηλίκους που αναφέρονται στο σημείωμα που άφησε το άτυχο παιδί, θα συνταχθεί δικογραφία και θα διαβιβαστεί άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα. Εκείνος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το αν πράγματι υπήρξε bullying που προκάλεσε την αυτοχειρία.

O αδικοχαμένος Νικόλας κηδεύτηκε χθες το απόγευμα μέσα σε κλίμα βαρύτατου πένθους. Συγγενείς και φίλοι που τον γνώριζαν παρέστησαν στη νεκρώσιμη ακολουθία που εψάλη στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο της Αργυρούπολης, δίνοντας παρηγοριά στους συγκλονισμένους γονείς και στον αδελφό του που δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν θα τον ξαναδούν. Ολοι αποχαιρέτησαν με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι τον έφηβο που ποτέ δεν είχε ανοίξει την καρδιά του για να αποκαλύψει το δράμα που ζούσε και βίωνε βουβά, τον αποκλεισμό και την κατακραυγή των συνομηλίκων του.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...