Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ουρές πιστών για τον άγιο Παΐσιο!

❱❱ Ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο πήγαν να προσκυνήσουν στον τάφο του ανήμερα της γιορτής του στη ΣουρωτήΕπί ώρες περίμεναν χθες καρτερικά κάτω από τον καυτό ήλιο χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, για να προσκυνήσουν τον τάφο του αγίου Παϊσίου, η μνήμη του οποίου γιορτάζεται σήμερα.

Η ζέστη δεν τους εμπόδισε να συρρέουν από νωρίς το πρωί με τις καρδιές γεμάτες πίστη, συγκίνηση και αγάπη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου έχει ταφεί, αλλά και στο πατρικό του σπίτι στην Κόνιτσα.

a1 44 e1531276615970

Χθες, παρουσία πολλών εκατοντάδων χριστιανών ορθοδόξων, τελέστηκε στο μοναστήρι η ιερά αγρυπνία στη μνήμη του Παϊσίου του αγιορείτη, που τιμάται σήμερα -12 Ιουλίου-, ημέρα κατά την οποία εκοιμήθη το 1994, ενώ η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015. Τελέστηκε, επίσης, πανηγυρική πολυαρχιερχατική θεία λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Υδρας Εφραίμ, Δράμας Παύλος και ο τοπικός ποιμενάρχης Κασσανδρείας Νικόδημος.

Με ευλάβεια

Οι πιστοί, τις ψυχές των οποίων έχουν αγγίξει ο βίος, τα θαύματα, τα έργα και οι προφητείες του Παϊσίου, προσευχήθηκαν με ευλάβεια στον άγιο και τον παρακάλεσαν να τους δώσει δύναμη, άλλος για να ξεπεράσει κάποια ασθένεια, άλλος για να βρει παρηγοριά, άλλος για να αντέξει τις δυσκολίες της ζωής. Με δάκρυα στα μάτια, προσκυνούσαν τον αγιορείτη άγιο, τον δικό τους άγιο, όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί, να μεσιτεύσει στον Θεό για να νιώσουν τη θεία χάρη και ευλογία.

«Ηρθα να προσκυνήσω τον άγιο, που προσευχόταν χρόνια ολόκληρα για όλο τον κόσμο. Διαβάζω τις προφητείες του, πιστεύω αυτά που λέει όταν προσεύχομαι, μου δίνει τη χάρη του και με βοηθάει» είπε η Γεωργία Παπαστάθη, η οποία συμπλήρωσε ότι η ζωή της είναι γεμάτη θαύματα. «Η κόρη μου είναι παιδί της προσευχής. Στις πολύ δύσκολες μέρες που πέρασα στη ζωή μου η Παναγία με βοήθησε. Να ζητάς για να σου δώσει ο Θεός. Κι εγώ κάποτε στραβή ήμουν…» πρόσθεσε.

ghghgh 5 2

«Ηρθα στο μοναστήρι για τη χάρη του αγίου Παϊσίου. Εχω μάθει να αγαπώ τον Χριστό, την Παναγία και όλους τους πατέρες. Από την προσευχή αντλώ δύναμη. Επισκέπτομαι τον άγιο πρώτη φορά και νιώθω πολύ συγκινημένη. Ηταν μεγάλη μου επιθυμία και είχα προσευχηθεί για να με αξιώσει» ανέφερε η Αγγέλα Τσελεπίδου.

Η Λουντμίλα Μπούλατ από τη Μολδαβία μοιράζεται τη συγκλονιστική προσωπική της εμπειρία που μοιάζει με θαύμα του αγίου.

«Στη ζωή μου έζησα και πλούτη και χαρές, αλλά και λύπες. Σήμερα βρίσκομαι εδώ και αυτό δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Τώρα ζω, παλιά απλώς υπήρχα» επισημαίνει και αποκαλύπτει ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο διαγνώστηκε με καρκίνο στον θυρεοειδή: «Ηταν μεσημέρι 21 Φεβρουαρίου 2017 και με είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ στο σπίτι μου στην Αθήνα. Είδα τον άγιο Παΐσιο στον ύπνο μου και ένιωσα ότι έριξε μπουνιά στο μαξιλάρι. Ξύπνησα και χωρίς καλά καλά να το καταλάβω έφτιαξα τη βαλίτσα μου, πήρα το τρένο και ήρθα στη Θεσσαλονίκη, στο μοναστήρι. Προσκύνησα και έκλαψα γοερά στον τάφο του. Επέστρεψα την άλλη μέρα στην Αθήνα. Εκανα πάλι εξετάσεις. Καρκίνος δεν υπήρχε!» λέει κι από τα μάτια της τρέχουν δάκρυα. «Οσο με αξιώνει ο Θεός, θα έρχομαι στον άγιο Παΐσιο» καταλήγει.

Η προσέλευση του κόσμου στο μοναστήρι αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, ανήμερα τη γιορτή του αγίου.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...