Εγκυος στον πέμπτο μήνα κοιμάται στα παγκάκια!

❱❱ Η τραγική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας και ο «φύλακας άγγελος» της Χαλκίδας που της βρήκε προσωρινή στέγηΑπό τον
Γιάννη Κωτσαλά

Στην πιο ευάλωτη περίοδο μιας γυναίκας, την εγκυμοσύνη, βρέθηκε χωρίς στέγη να κοιμάται σε ένα παγκάκι στο Κουρέντι της Χαλκίδας μια νεαρή γυναίκα που βρίσκεται στον πέμπτο μήνα της κύησης, αφού δεν έχει κάποιον στη ζωή της που να μπορεί να της προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα.

Η νέα γυναίκα, που θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον λόγω της κατάστασής της, είχε αναγκαστεί να κοιμάται κάτω από τα αστέρια καθώς, αν και προσπάθησε να αναζητήσει θαλπωρή στο νοσοκομείο της πόλης, ήταν τυπικά αδύνατες η εισαγωγή και η παραμονή της εκεί, αφού δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Επέστρεψε, λοιπόν, στο παγκάκι για να γείρει και να ξεκουραστεί, χωρίς ελπίδες για μια καλύτερη τύχη.

Γη και ουρανό

Οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν ότι η γυναίκα προσπαθούσε να βολευτεί για δεύτερη νύχτα στο ύπαιθρο, παρόλο που είναι έγκυος, ειδοποίησαν την κυρία Σταυρούλα Γιοβανάκη, που είναι για πολλούς ο «φύλακας άγγελος» της πόλης, αφού δίνει ασταμάτητο αγώνα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.

Εκείνη κίνησε γη και ουρανό και τελικά βρήκε ανταπόκριση από μια οικογένεια που δέχτηκε, έστω και προσωρινά, να ανοίξει την πόρτα της στην ταλαιπωρημένη κοπέλα και να προσφέρει στέγη και ασφάλεια στην ίδια και το αγέννητο παιδί της.

Παράλληλα, αναζητήθηκε λύση στις υπάρχουσες δομές, όπως η Πρόνοια, ωστόσο η άμεση ανάγκη της στέγασης δεν μπορεί να καλυφθεί, αφού δυστυχώς η πόλη δεν διαθέτει κάποιο κτίριο για τέτοιες περιπτώσεις. Ετσι, φάνηκε πόσο «γυμνή» είναι η Πολιτεία σε υποδομές που μπορούν να παράσχουν άμεσα βοήθεια στους συνανθρώπους μας οι οποίοι έτυχε να στερηθούν αυτό που θεωρούμε αυτονόητο: τη στέγη.

Η απουσία δομών κάνει την κυρία Γιοβανάκη, που δίνει καθημερινά αγώνα μέσα από το χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι της Αγίας Μαρίνας, για να μη στερούνται συνάνθρωποί μας τα απαραίτητα, να σκέφτεται πιο δραστικές λύσεις:
«Μέχρι που έχω σκεφτεί να κάνουμε κατάληψη εντός κτιρίου, προκειμένου να στεγάσουμε αυτούς τους ανθρώπους» έγραψε στη σελίδα της στο facebook με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ