Πράσινο φως για τη δωρεά στόλου 30 περιπολικών από τον Λεμπιδάκη στην Αστυνομία Κρήτης

❱❱ Το πράσινο φως άναψε το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει πράξη η δωρεά της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη (φωτό), με αποτέλεσμα να είναι πλέον θέμα χρόνου η διαδικασία παράδοσης των 30 αυτοκινήτων στην Αστυνομία της Κρήτης. Η δωρεά της τάξης του 1.000.000 ευρώ είναι το «ευχαριστώ» του Κρητικού επιχειρηματία προς την ΕΛ.ΑΣ. για την αίσια έκβαση της απαγωγής του έπειτα από 186 ημέρες ομηρίας.

Πρόκειται για 30 αυτοκίνητα που έχουν ήδη εκτελωνιστεί και θα ενισχύσουν επιπλέον την αστυνομική δύναμη του νησιού και τα οποία θα κατανεμηθούν και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Αμέσως μετά την απελευθέρωση του 53χρονου επιχειρηματία, η οικογένειά του ήρθε σε επαφή με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε ευθέως την επιθυμία της να καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό σε μετρητά σε κωδικό της Αστυνομίας, προκειμένου να αγοραστούν περιπολικά και γενικότερα εξοπλισμός για τις υπηρεσίες της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη δωρεά, ωστόσο, πέρασε από 40 κύματα ώσπου να εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών, αφού σε πρώτη φάση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρεται πως είχε απαντήσει αρνητικά στο 1.000.000 ευρώ, επειδή επιθυμία της οικογένειας Λεμπιδάκη ήταν τα χρήματα να διατεθούν για τις ανάγκες αποκλειστικά και μόνο των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ