Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Η μεγάλη κομπίνα με τις θυρίδες έγινε η θηλιά για πρώην τραπεζικό υπάλληλο

❱❱ Κρεμάστηκε στα κάγκελα της σκάλας! Τέλος στη ζωή του έβαλε πρώην τραπεζικός, που φέρεται ως ένας από τους έξι κατηγορουμένους στην υπεξαίρεση θυρίδων στη ΘεσσαλονίκηΔιαστάσεις θρίλερ αποκτά η υπόθεση με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τις τραπεζικές θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο 63χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος που φέρεται ως ένας από τους έξι βασικούς κατηγορουμένους έβαλε τέλος στη ζωή του το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Ευαγγελίστριας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος βρέθηκε κρεμασμένος από τα κάγκελα της σκάλας στο εσωτερικό του κοινόχρηστου χώρου της οικοδομής όπου διέμενε από την οικογένειά του. Οταν τον αντίκρισαν νεκρό, οι συγγενείς του κάλεσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του και ακολούθησε νεκροτομή, που τον απέδωσε σε απαγχονισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, ο πρώην τραπεζικός αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία πιθανότατα τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Ο 63χρονος ήταν ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της κλοπής από τις θυρίδες υποκαταστήματος συγκεκριμένης τράπεζας. Συνολικά, βάσει της δικογραφίας, από 13 θυρίδες που ανήκαν σε ιδιώτες (ξενοδόχοι, γιατροί, επιχειρηματίες κ.ά.) είχαν κάνει φτερά μετρητά, κοσμήματα, λίρες και άλλα τιμαλφή, αξίας περίπου 2.700.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση γνωστού Αρμένιου επιχειρηματία που είχε τοποθετήσει τα χρήματά του σε θυρίδα του συγκεκριμένου υποκαταστήματος. Μετά τον θάνατό του άνοιξε η θυρίδα και έγιναν καταγραφή και καταμέτρηση του περιεχομένου της. Εναν χρόνο μετά, όταν η θυρίδα άνοιξε ξανά παρουσία των υπευθύνων, τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα είχαν εξαφανιστεί!

Στο αρχείο

Η υπόθεση είχε τεθεί πρόσφατα στο αρχείο από την ανακρίτρια Διαφθοράς. Ομως, πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης επέστρεψε τον φάκελο στην ανάκριση, ζητώντας να κληθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για καταθέσεις άνευ όρκου. Η υπόθεση άνοιξε ξανά, όταν ένας επιχειρηματίας, φίλος του 63χρονου πρώην προϊσταμένου του τμήματος θυρίδων αλλά και θύμα της υπόθεσης, επισκέφτηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και παρέδωσε κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, λέγοντας ότι του τα είχε δώσει ο 63χρονος ως «αποζημίωση» για τα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν υπεξαιρεθεί από τη δική του θυρίδα.

Από τη θυρίδα του επιχειρηματία είχαν αφαιρεθεί χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.200.000 ευρώ. Οταν αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται, τα παρέδωσε στην Αστυνομία εξηγώντας τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των αντικειμένων έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί από ορισμένους εκ των 13 ιδιωτών κοσμήματα και ρολόγια από φωτογραφίες, κουτιά και αποδείξεις αγοράς.

Ολα άρχισαν τον Μάιο του 2012, όταν υποβλήθηκαν μηνύσεις σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα από ανθρώπους που διαπίστωσαν ότι έλειπαν τα αντικείμενά τους από τις θυρίδες που διατηρούσαν στο ίδιο υποκατάστημα. Η προκαταρκτική εξέταση έγινε το καλοκαίρι του 2014 και το 2016 άρχισαν οι ποινικές διώξεις.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...