Σπάνιο μανιτάρι, βάρους τεσσάρων κιλών, βρέθηκε σε βουνοκορφή του Ρεθύμνου

❱❱ Ενα τεράστιο μανιτάρι, βάρους τεσσάρων κιλών, από το σπάνιο είδος calvatia gigantea, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε υψόμετρο 1.700 μέτρων στο όρος Κέδρος, στα νότια του Ρεθύμνου. Το μανιτάρι, το οποίο μοιάζει με στρογγυλή λευκή μπάλα και έχει διάμετρο 31 και ύψος 21 εκατοστά, εντόπισε ο αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Αμαρίου Γιώργος Σταθωράκης, κατά τη διάρκεια ενός βιωματικού τουριστικού προγράμματος για την ανάδειξη της μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

Οπως ήταν φυσικό, η λευκή μπάλα τράβηξε αμέσως την περιέργεια όσων συμμετείχαν στο πρόγραμμα και αναρωτιόνταν τι ακριβώς μπορεί να είναι, αφού δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο στα βουνά της Κρήτης. Τότε ο αντιδήμαρχος αποφάσισε να το κόψει με προσοχή προκειμένου να σταλεί για μελέτη, ώστε να αποκαλυφθεί το είδος του.

Την πιστοποίηση πως το μανιτάρι ανήκει στην κατηγορία των calvatia gigantea έκανε ύστερα από έρευνα ο συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών Γεώργιος Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα συμπεριλάβει φωτογραφίες του στο βιβλίο μανιταριών της Κρήτης, το οποίο ετοιμάζει.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ