Εσκασαν φουρτούνες για την «καπετάνισσα» Αγγελική Φράγκου

❱❱ Δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων της πλοιοκτήτριας για την υπόθεση επισφαλών χρηματοδοτήσεων της MarfinΣτη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων της «ισχυρότερης πλοιοκτήτριας του κόσμου», όπως αποκαλούν τη Χιώτισσα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, προχώρησαν οι ανακριτικές Αρχές για την εμπλοκή της στην υπόθεση των επισφαλών χρηματοδοτήσεων της Marfin.

Συγκεκριμένα, με διάταξη της ανακρίτριας παγώνουν τόσο οι προσωπικοί της λογαριασμοί όσο και εταιριών της σε Βερμούδες και Παναμά, καθώς «προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Αγγελικής Φράγκου του Νικολάου αλλά και των απολύτως ελεγχόμενων από αυτήν εταιριών με τις επωνυμίες IRF European Finance Investments LTD (που εδρεύει στις Νήσους Βερμούδες) και AMADEUS MARITIME S.A. (με έδρα τον Παναμά) αλλά και σε τυχόν τηρούμενες εκ μέρους της θυρίδες θησαυροφυλακίου στα πιστωτικά ιδρύματα και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας (…) περιέχονται χρήματα ή κινητά πράγματα ή τίτλοι αξίας, αποκτηθέντα εξ εγκληματικής δραστηριότητας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση, η δε ως άνω περιουσία ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας».

Η δέσμευση έγινε με αφορμή την κυρία ανάκριση που διενεργείται σχετικά με έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων και χωρίς να προηγηθεί ορθή και αντικειμενική αξιολόγηση των οικονομικών και λοιπών στοιχείων της εταιρίας. Μάλιστα, το συνολικό ύψος της ζημίας από το υπόλοιπο του οφειλόμενου κεφαλαίου στην επίμαχη περίπτωση δανειοδοτήσεως φέρεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 178.138.214,676.

Σε βάρος της 53χρονης, που αποκαλείται συχνά «θηλυκός Ωνάσης», είχε ασκηθεί το 2016 ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ η δίωξη στρεφόταν ακόμα κατά του -αποβιώσαντος- επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin (μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων).

Η ίδια με δήλωσή της τότε ανέφερε πως «η ποινική δίωξη που ασκήθηκε, μεταξύ άλλων και κατ’ εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ