Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αποκαλύψεις από τον Βασίλη Κικίλια για το ΚΕΘΕΑ Διαβατών! Έμποροι ναρκωτικών αποφυλακίζονταν ως χρήστες!

Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αθώωση ναρκεμπόρων που «βαφτίζονταν» χρήστες και χρήση ναρκωτικών από το προσωπικό είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που αποκαλύπτει έκθεση «βόμβα» της ομάδας εργασίας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων για τη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ Διαβατών, την οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η έκθεση-κόλαφος αποκαλύπτει μια σειρά από παράνομες δραστηριότητες, που επισημαίνεται ότι «μπορούσαν να επιφέρουν έως και τη νομική έγκληση του ΚΕΘΕΑ», το οποίο επιχορηγείται από το κράτος με το ποσό των 20.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έκθεση, στη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ Διαβατών υπήρξε εκτεταμένη και συστηματική χρήση παράνομων ουσιών από προσωπικό και μέλη για μεγάλο χρονικό διάστημα: «Ζητήματα που ανέκυπταν σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες, διοικητικές υπερβάσεις και αστοχίες κλινικού σχεδιασμού αντιμετωπίστηκαν ως θέματα δευτερεύουσας προτεραιότητας».

Έμποροι ναρκωτικών εμφανίζονταν ως χρήστες προκειμένου να τυγχάνουν των νομικών ευεργετημάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να αποφυλακίζονται. Σημαντικό ζήτημα αναδείχθηκε «η έκδοση βεβαιώσεων σε μέλη που παράτυπα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα (προφασίζονταν πρόβλημα εξάρτησης), αλλά και κυρίως η χρήση νομικών ευεργετημάτων σε μέλη του προγράμματος και αποφοίτους που χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με τη χρήση ουσιών». Μάλιστα, έφτασε να αμφισβητείται δημόσια η αξία των βεβαιώσεων που εκδίδει το ΚΕΘΕΑ, ενώ γίνεται λόγος και για «παρακύκλωμα» που μπορεί να συνδεόταν με δικηγόρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στελέχη του οργανισμού.

«Η αίσθηση έλλειψης προστασίας από το προσωπικό, οι ασαφείς διαδικασίες και τα κριτήρια για τις προϋποθέσεις ένταξης στη Θ.Κ. στα Διαβατά είναι προφανές ότι διακυβεύουν τους θεραπευτικούς στόχους του προγράμματος και συμβάλλουν στην αλλοίωση του κύρους του οργανισμού» αναφέρουν τα μέλη της ομάδας εργασίας.

kikilias

Παραστατικά

Επίσης, αποκαλύφθηκε προσπάθεια συγκάλυψης των παρανομιών και ατασθαλιών: «Έχουν με βεβαιότητα τεκμηριωθεί απώλεια υπολογιστών με στοιχεία μελών, απώλεια υπολογιστών που χρησιμοποιούνταν από πρόσωπα-κλειδιά, απώλεια δίσκων αποθήκευσης, έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές, αλλά και ασυνήθιστες προσφορές προς το πρόγραμμα στη φυλακή».

Στο πόρισμα γίνεται, επίσης, λόγος για κατάχρηση εξουσίας, αδιαφάνεια, κλίμα ανασφάλειας και συναισθήματα φόβου των εργαζομένων. Ειδική αναφορά γίνεται στην προσπάθεια συγκάλυψης, καθώς αναφέρεται διαδικασία που κατέληγε: «Ο,τι συνέβη τελείωσε… Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας χωρίς να εκλαμβάνονται ως σημαντικά οι ερωτικές σχέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους, μεταξύ μελών του προσωπικού και μελών ή χρήση παράνομων ουσιών από εργαζομένους στο πρόγραμμα»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...