Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Γαλοπούλα με drones και… Σταρένιους! Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει και το «ντου» σε σπίτια

Λίγες ώρες μάς χωρίζουν από τα εντελώς διαφορετικά σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά Χριστούγεννα, τα οποία θα γιορτάσουμε υπό… αστυνομικό κλοιό! Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει ελικόπτερα και drones, προκειμένου να ελέγχει την κίνηση στους δρόμους, ενώ σκοπεύει να αποτρέψει τυχόν συγκεντρώσεις ακόμα και με… εισβολές σε ταράτσες ή άλλους χώρους!

Όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό, η παρουσία των οργάνων της τάξης θα είναι ιδιαίτερα έντονη στις γειτονιές, στα διόδια, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, σε εισόδους και εξόδους πόλεων, στους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός. «Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα» δήλωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να εισβάλουν σε σπίτια, αν υπάρξουν καταγγελίες γειτόνων για υπεράριθμες συγκεντρώσεις ή για διοργάνωση πάρτι! Όπως είπε, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένη να παρέμβει παρουσία εισαγγελέα σε τέτοια περιστατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Υπενθυμίζεται ότι, για να κυκλοφορήσει κάποιος και να πάει σε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα, πρέπει να στείλει μήνυμα με κωδικό 6 στο 13033. Αν το ρεβεγιόν είναι βράδυ, είτε θα μείνει στο σπίτι όπου θα πάει είτε θα αποχωρίσει από αυτό πριν από τις 22.00. Στο τραπέζι του ρεβεγιόν μπορούν να καθίσουν έως εννέα άτομα από μόνο δύο οικογένειες, με την αυστηρή σύσταση τα άτομα αυτά να είναι τα ίδια και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, δημιουργώντας μια κλειστή κοινωνική «φούσκα».

Όσον αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους, ο κ. Χρονόπουλος υπενθύμισε ότι επιτρέπεται έως τις 22.00, ξεκαθαρίζοντας ότι έπειτα από την ώρα αυτή θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους μόνο εκείνοι που πάνε στη δουλειά τους ή σε κάποιο νοσοκομείο.

Παραβάσεις

«Η Αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε ακόμα και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ» επισήμανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι, αν δεν τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα τα Χριστούγεννα, τότε η Πρωτοχρονιά θα γίνει με άλλες συνθήκες, πιο αυστηρά μέτρα, ενδεχομένως και πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...