Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Θεσσαλονίκη: 59χρονος σκότωσε τη μητέρα του επειδή του ζήτησε ένα ποτήρι νερό

Σοκάρουν τα λόγια του μητροκτόνου και οι λεπτομέρειες του φονικού

Ακόμη και τα πιο σκληρά θρίλερ δεν περιέχουν τόσο άγριες σκηνές όσο αυτές που αντίκρισε ο μικρότερος γιος μιας 84χρονης, όταν τη βρήκε νεκρή και φρικτά κακοποιημένη από τα χέρια του αδελφού του στο σπίτι της, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ψυχικά ασθενής και με προβλήματα αλκοολισμού 59χρονος είχε χτυπήσει βάναυσα τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο με ένα σπασμένο μπουκάλι σε πρόσωπο, κεφάλι και θώρακα, επειδή «τόλμησε» να του ζητήσει ένα ποτήρι νερό και, αφού την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια, παράτησε το άψυχο σώμα της, γυμνό, στο πάτωμα και με απόλυτη ψυχραιμία πήγε να κοιμηθεί!

Το κουβάρι της πρωτοφανούς αγριότητας μητροκτονίας άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Τρίτης, όταν ο δεύτερος γιος της 84χρονης βρέθηκε αντιμέτωπος με το ανατριχιαστικό θέαμα της μητέρας του που κειτόταν νεκρή στον διάδρομο του σπιτιού και έσπευσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. «Τελείωσε η μάνα!» ήταν το μόνο που είπε ο 59χρονος Ανέστης στον αδελφό του. Οπως αποκαλύφθηκε, ο δράστης, που αργότερα, το ίδιο απόγευμα, ομολόγησε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης τη φρικιαστική δολοφονία, είχε γδύσει τη νεκρή μητέρα του με σκοπό να τη θάψει σε αυτοσχέδιο τάφο! Τα λόγια του μητροκτόνου συγκλονίζουν:

«Μείον ένας. Πάω να θάψω τη μάνα μου. Ούτε γραφείο κηδειών ούτε τίποτα. Είμαι άπορος. Εγώ θα σκάψω και θα τη θάψω μόνος μου»! Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η άτυχη γριούλα έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, τη δεξιά τραχηλική και τη στερνική χώρα, καθώς και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα. Ο δράστης την είχε χτυπήσει άγρια στο κεφάλι και το σώμα και στη συνέχεια την είχε στραγγαλίσει με τα ίδια του τα χέρια! Ο καθ’ ομολογίαν δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο Ανέστης, που είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, έμενε μαζί με την 84χρονη μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης. Ο δράστης είναι πατέρας τριών παιδιών, τα οποία όμως είναι μεγάλα και φαίνεται να μην έχουν σχέση μαζί του, ενώ η πρώην σύζυγός του τον εγκατέλειψε πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Αστυνομία βρέθηκε στη μονοκατοικία της οικογένειας στην περιοχή του Ξηροχωρίου, καθώς και στο παρελθόν ο 59χρονος είχε προκαλέσει επεισόδια τόσο με τους γείτονες όσο και με τον αδελφό του. Τα δύο αδέλφια ήταν ρακοσυλλέκτες… Οι καβγάδες τους ήταν συνεχείς, γι’ αυτό πήγαινε συχνά στο σπίτι τους κοινωνική λειτουργός, η οποία όμως είχε μαλώσει με τον Ανέστη και σταμάτησε τις επισκέψεις. Εκείνη είχε κρίνει πριν από μερικά χρόνια πως ο 59χρονος έπρεπε να μπει σε ψυχιατρείο, όπως και έγινε. Όμως τον κράτησαν δυο τρεις μήνες και μετά τον έδιωξαν.

Ο αδελφός του μητροκτόνου και γιος της άτυχης ηλικιωμένης περιέγραψε ότι ο 59χρονος είχε προαναγγείλει το έγκλημά του. «Μάλωνε με τον κόσμο και ξεσπούσε σε μένα. Επινε ούζα και ερχόταν εδώ στο σπίτι και με χτυπούσε με ξύλα και μετά σκότωσε τη γριά. Η μάνα μου ήταν τυφλή και πλέον δεν μπορούσε να σηκωθεί. Ηταν κατάκοιτη. Μας μαγείρευε παλιά. Ο αδελφός μου όλη μέρα έκανε βόλτες με το τρακτέρ, πείραζε τον κόσμο και τον απειλούσε, λέγοντας “θα τους βάλω φωτιά να τους κάψω”» είπε. Οπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, ο δράστης είχε νοσηλευτεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Σταυρούπολης, είχε επιθετική συμπεριφορά και ήταν θέμα χρόνου να κάνει κάτι κακό.

«Ο άνθρωπος αυτός είχε χρόνια θέματα με το αλκοόλ και δημιουργούσε επεισόδια. Η Αστυνομία τούς είχε επισκεφτεί πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν γινόταν τίποτα» είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν δούλευε ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του, ρακοσυλλέκτες ήταν όλοι. Ηταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή ο Ανέστης θα έκανε κάποιο κακό». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Ιάκωβος Τσινασλανίδης τόνισε: «Ο άνθρωπος ήταν αλκοολικός και κυκλοφορούσε όπως να ’ναι. Οταν έπινε ειδικά, έκανε διάφορες τρέλες. Η γειτονιά μού έκανε παράπονα γι’ αυτόν. Τους έβριζε όλους. Εβγαινε με το τρακτέρ και απειλούσε ότι θα τους πατήσει».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...