Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Πρώην τρόφιμοι στις δομές της «Κιβωτού» κατακεραυνώνουν τους παιδαγωγούς

Περιστατικά με ξύλο και πείνα

Σε… κολαστήριο παιδικών ψυχών φαίνεται ότι είχε μετατραπεί η «Κιβωτός του Κόσμου», σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης παιδιών.

KIVOTOS KOSMOU 2

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» περιέγραψε σοκαριστικές σκηνές κακοποίησης του αδελφού του, αλλά και άλλων παιδιών από… παιδαγωγό!

«Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο. Ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο από παιδαγωγό. Επειδή κούναγε μια σακούλα, έφαγε σφαλιάρα, ενώ επειδή κάπνιζε χασίς στο σχολείο έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα, ενώ του έκοψαν και το σχολείο από τα 15. Αν δεν ήσουν καλό παιδί, πήγαινες να δουλέψεις σαν τιμωρία. Είχα δει και μια κοπέλα να τη χτυπάνε πάνω σε καβγά. Τον αδελφό μου τον είχαν βάλει σε ένα ντουλάπι που βάζαμε τις τσάντες μας και το παιδί μόλις είχε χειρουργηθεί» δήλωσε ο πρώην τρόφιμος στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης: «Κιβωτός του Κόσμου»: Μαρτυρίες για μασάζ, ημίγυμνα κορμιά και «περίεργες» επισκέψεις

kivotos df 2

Εξάλλου, φίλος του 19χρονου που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίησή του από τον πατέρα Αντώνιο μίλησε για όλα όσα του είχε πει. «Ηταν σε άθλια κατάσταση, χωρίς ρεύμα και φαγητό. Μου είπε “έχω να φάω τρεις μέρες και δύο μέρες να πιω νερό”. Αφού κάτσαμε λίγο, μου είπε “θα φύγω”. Ξεκίνησε να μου εξιστορεί όσα έγιναν με τη σειρά και μου είπε τότε ότι “ο πάτερ Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται”» δήλωσε στον Σκάι, μιλώντας για τη σεξουαλική κακοποίηση του φίλου του από την ηλικία των 16,5 ετών, ο οποίος την ανεχόταν, καθώς η μητέρα του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η «Κιβωτός» της παρείχε στέγη, επιδόματα, ενώ στον ίδιο ο ιδρυτής της ΜΚΟ έπαιρνε ακριβά κινητά, ρούχα και παπούτσια.

Διαβάστε επίσης: Η Κιβωτός «επέπλεε» σε θάλασσα χρημάτων – Ετήσιο πλεόνασμα από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ

«Ήταν ο λόγος που δεν είχε μιλήσει τόσο καιρό, να ξέρετε» συμπλήρωσε. Άλλος τρόφιμος για έξι χρόνια στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Αθήνα και την Καλαμάτα, ο οποίος είναι πλέον 22 ετών και μένει στην Ολλανδία, κατήγγειλε στο Οpen «βία, ψυχολογική βία και φασαρίες από το πουθενά», καθώς και για τιμωρίες «χωρίς λόγο».

kivotos

Όπως είπε, «έφαγε ένα χαστούκι ο αδερφός μου επειδή κουνούσε μια τσάντα πέρα δώθε. Εφαγε χαστούκι μια κοπέλα. Εγώ, όταν το έμαθα, το επόμενο πρωί το έσκασα και πήγα να βρω τους συγγενείς μου για να τους πω ότι περνάμε άσχημα».

Σύμφωνα με την καταγγελία του 22χρονου, όταν επέστρεψε τον έβαλαν στην απομόνωση για έναν μήνα «και το πρόγραμμά μου ήταν φαγητό, σχολείο και δουλειά. Δεν με πήγαιναν να διαβάσω. Αυτή ήταν η τιμωρία μου, συν ότι με άφησαν με τις ίδιες κάλτσες για επτά ημέρες».kivotos df 1

Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν αποθηκάριο ο οποίος ήταν βίαιος και τσακωνόταν με όλους. «Φυσικά, είχε χτυπήσει παιδιά, τραμπούκιζαν ανήλικα» ανέφερε.

Ο νεαρός περιέγραψε πως στέλεχος της δομής τού είπε προτύ φύγει: «Εσύ θα αποτύχεις, θα γίνεις πρεζάκιας σαν τους γονείς σου και θα έρχεσαι να ζητάς τη βοήθεια της “Κιβωτού”».

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μητέρας τριών παιδιών -ηλικίας 14, 8 και 4 ετών- που φιλοξενήθηκαν σε δομές της «Κιβωτού», η οποία καταγγέλλει ότι «τα έγδερναν με τα νύχια τους» και «τα πέταγαν από τα κρεβάτια στο πάτωμα».

«Τα παιδιά δεν μιλούσαν όσο βρίσκονταν στη δομή της “Κιβωτού”, φοβόντουσαν… Μου έλεγε ο γιος μου, που είναι

οκτώ ετών, ότι υπήρχαν παιδαγωγοί που με τα νύχια τους έγδερναν τα παιδιά… Τα πετούσαν από ψηλά από τα διώροφα κρεβάτια στο πάτωμα. Οταν είχαν Covid, ήταν σε ένα δωμάτιο έξι παιδιά κλειδωμένα, με ένα μπουκάλι νερό για τρεις μέρες, και μας λέγανε ότι δεν έχουμε νερό» ανέφερε η μητέρα, που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των μέχρι πρότινος υπευθύνων της ΜΚΟ.

kivotos 3

Οπως είπε, στη δομή του Βόλου υπάρχει ακόμα το κλουβί στο οποίο είχαν τον γιο της πολλές ώρες μέσα χωρίς φαγητό και χωρίς νερό, λέγοντάς του ότι «η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί».

Πατέρας δύο παιδιών, τα οποία ζούσαν για χρόνια στην «Κιβωτό» και πλέον έχουν ενηλικιωθεί, περιέγραψε στην ΕΡΤ κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα τα παιδιά του. «Οσο έβλεπα τα παιδιά μου εκεί μέσα, δεν μου έλεγαν κάτι. Ισως φοβόντουσαν να μου μιλήσουν. Οταν βγήκε η κόρη μου η μεγάλη, μου είπε πέντε πράγματα. Τιμωρίες, ξύλο. Τους έβαζαν σε ένα δωμάτιο μέσα, με μία καρέκλα στη μέση για πολλές ώρες για να σκεφτούν. Μέσα σε ένα δωμάτιο κενό, μία καρέκλα στη μέση, κλείνανε την πόρτα και κάθονταν εκεί στην καρέκλα, ώστε να σκεφτούν αυτό που έκαναν λάθος».

20151015 182007
Πατέρας άλλου παιδιού κατήγγειλε ότι για «δυόμισι μήνες δεν με άφηναν να δω το παιδί μου στην “Κιβωτό”», ζητώντας 10 φορές ραντεβού με τον πατέρα Αντώνιο. Ωστόσο, δεν τον έχει δει ποτέ.

Αποκαλυπτικές είναι και οι μαρτυρίες πρώην εργαζομένων σε δομές της οργάνωσης. Πρώην εργαζόμενη καταγγέλλει ότι την απέλυσαν έχοντας ένα μωράκι 18 μηνών. Περιέγραψε πως ο πατήρ Αντώνιος είχε μαζί του δύο «νταήδες», ενώ πίεζε ένα παιδί να πιει κρασί!

KIVOTOS 2 1

«Εχω ακούσει από ένα παιδί πως ο πατήρ Αντώνιος το πίεζε να πιει κρασί. Πήγαιναν βόλτα και του έλεγε “πιες, πιες!”, το παιδί έλεγε “δεν θέλω” και ο πάτερ έλεγε ότι “έτσι έκανε στην αρχή και ο Π. (ο ένας νταής), τελικά έγινε μπεκροκανάτα”» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...